Connect with us

Oktatás

Echo TV: bemutatkozott a Benka

Alig kezdődött el az iskolai esztendő, vendégeket fogadtunk iskolánkban, az Echo TV stábja forgatott nálunk. Horváth Károly szerkesztő figyelmét egy szarvasi látogatás során keltette fel intézményünk, s időt sem hagyva a gondolkodásra, a tanév első hetében egy egész napos forgatásba csöppentünk. A reggeli találkozón felvázolták terveiket, melyből kiderült, hogy életszagú felvételeket szeretnének készíteni, sok-sok vágóképpel, tanulói interjúkkal, beszélgetésekkel. Világos volt, hogy „kinyitjuk” a tantermek ajtaját, s a mai napon megmutatjuk magunkat. Az oktatás világa című műsor arra vállalkozik a magyarországi oktatási intézmények segítségével, hogy felvázolja a jó iskola legfőbb jellemzőit a fővárosban és vidéken egyaránt. Megismerteti a nézőket az oktatás különböző színtereivel, betekintést enged a hétköznapokba, faggatózik a kulisszatitkokat keresve, egyszóval a mindenkit érdeklő iskolai kérdéseket járja körül. Mindenki jó iskolát akar, ez vitathatatlan. De milyen is a jó iskola? Ahol a diákok magas tudásszinttel rendelkeznek? Ahol a tanulók lelki szükségletei állnak az első helyen? Ahol a szülők elégedettek az intézményben folyó szakmai munkával? Ahol modern oktatástechnikai eszközök segítik a gyerekeket a tanulásban? Ahol elégedett az iskola fenntartója? Ahol megbecsülik a pedagógusokat? A jó iskola szerintem olyan hely, ahová szívesen jár tanár és diák. S milyenek vagyunk mi, mások szemével? Olyan iskola, amely sziklaszilárd alapokon nyugszik, az értékek és a modern oktatás kéz a kézben jár. Különlegességünket az adja, hogy van egy nagyon összetartó lelki közösség az intézményben. A nagy evangélikus közösség tagjaként elfogadjuk azokat az értékeket, amik számunkra követendők, és megpróbáljuk helyi értékeinket hozzátenni, úgy, hogy a gyermekek életkorának kedvező legyen, és mindenki magáénak érezze ezt az iskolát!

Remélem, sokan látnak így bennünket!

egy benkás pedagógus

A felvétel elérhető ezen a címen:

http://www.echotv.hu/az-oktatas-vilaga-2014-09-09-az-oktatas-vilaga

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Újratervezés

Oktatás

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Szántosi Dávid (Forrás: Benka) Szántosi Dávid (Forrás: Benka)

Benka: Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2019

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect