in ,

Búcsú: tegnap volt a ciklus utolsó testületi ülése

Dr. Melis János, Babák Mihály és Domokos László

Amellett, hogy a tegnapi testületi ülés volt az utolsó a lejáró ciklusban, a búcsúzás mellett több protokolláris esemény is történt. Mindenek előtt Babák Mihály polgármester hivatalosan is deklarálta, hogy korábbi országgyűlési képviselőnk, Domokos László, aki jelenleg az Állami Számvevőszék elnöke, Szarvas város díszpolgára lett. Átadta Szarvas város nagyon régi pecsétjét, azzal, hogy tartsa ott, ahol dolgozik.

– Egy ember csak annyit tud tenni, mint bármelyik másik egy ember, avval tud több lenni, ha ehhez partnereket, szövetségeseket, együttműködőket tud találni, az ellenségeiből lehetőleg legalább semlegeseket tud tenni, a semlegesekből pedig lehetőleg barátokat, a barátokat meg igyekszik megtartani – mondta Domokos László a testület felé intézet köszönő beszédében, mert mint mondta, egy ilyen cím odaítélése egy testület döntése is, a testület mögött pedig a választópolgárok állnak.

Eljöttek elbúcsúzni utódai is. Itt volt Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is, aki Domokos Lászlót váltotta a megye első székében, és aki a DARFÜ vezetőjeként folytatja tevékenységét, valamint Dankó Béla is, aki országgyűlési képviselői munkáját vette át.

Egy jubileumi köszöntésre is sor került. A 15 éves Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület vezetőjének, Lovász György 6. danos mesternek és a 4. danos Ruzsinszki Györgynek köszönték meg sportért végzett munkájukat.

Az este folyamán elbúcsúzott Besenczy Zoltán úriemberi viselkedésért felelős alpolgármester és Kiszely Mihály tanácsnok is, akik visszavonulnak a helyi politika frontvonaláról a hátországba. Mindketten a gazdasági életben folytatják munkájukat.

Vélemény, hozzászólás?

A Székely Szakképző Iskola a Szilvanapokon

Az év végére kész a szarvasi fövenystrand