Connect with us

Oktatás

Lipcsei Imre: hazaérkeztünk

Dr. Lipcsei Imre dékán és dr. Kozma Gábor rektor

Seidl Ambrus plébános rövid igeliturgiájával, ünnepélyes külsőségek között vette kezdetét a tanév a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán tegnap délután a Szent Klára római katolikus templomban. Az idei tanév mottójaként “Tenálad van az élet forrása, a te fényedben látjuk a világosságot.” igét választotta az iskola vezetése.

– Nagyon szép pálya a pedagógus pálya, a közösség, a köz szolgálatának, a jó szolgálatának a csodálatos eszköze – mondta dr. Kozma Gábor, a főiskola rektora. – Nagy múltja van a keresztény pedagógusképzésnek Szarvason, a keresztény nevelés ügyének. Kívánom az elsőéveseknek, és kívánom valamennyi hallgatójának, nevelőjének, valamennyi nevelőjének, a szarvasi karnak, hogy folytathassák mindazt, amit az elődök örökségül hagytak a szarvasi pedagógusképzés számára.

Dr. Lipcsei Imre dékán egyből örömhírrel szolgált a megjelenteknek. Két hallgató az iskola előterjesztése alapján köztársasági ösztöndíjat kapott az emberi erőforrások miniszterétől, amit inspirációként figyelmébe ajánlott az elsőéveseknek.

– A római katolikus Szent Klára templom falai között első alkalommal tarthatunk tanévnyitó ünnepséget, s ennek nagy jelentősége van – mondta a pedagógiai kar dékánja. – Ahogy most körülnézek, végig az egybegyűlteken, nyugodt szívvel kimondhatom, hazaérkeztünk. Hosszú évek fárasztó útkeresése után megérkeztünk a nekünk segítő kezet nyújtó Szeged-Csanádi egyházmegye védőszárnyai alá, hiszen, tudom, hogy nagymúltú intézményünk a Gál Ferenc Főiskola keresztény szellemiségével megerősödve még jobban tudja majd szolgálni a magyar pedagógusképzés ügyét – jelentette ki magabiztosan dr. Lipcsei Imre.

Úgy legyen!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Fotó: Bíró Gyula Fotó: Bíró Gyula

Üzenet „pedagógus lelkeknek”…

Oktatás

Új egyeteme van Szarvasnak, a Gál Ferenc Egyetem

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect