in ,

Babák Mihály: ez a város sikeres volt az elmúlt négy évben

Dr. Melis János jegyző és Babák Mihály polgármester

Két téma köré szervezte közös kedd délelőtti sajtótájékoztatóját dr. Melis János jegyző és Babák Mihály polgármester.

Dr. Melis János jegyző a legutóbbi testületi ülések és a zárt ülések határozatairól adott tájékoztatást. Ezek az önkormányzat oldalán megtalálhatók.

Testületi ülés anyaga – 2014. szeptember 18.

Rendkívüli testületi ülés anyaga – 2014. szeptember 12.

Testületi ülés anyaga – 2014. augusztus 28.

A második rész Szarvas város Önkormányzata képviselő-testületének beszámolója a 2010-2014 közötti önkormányzati ciklus programjának végrehajtásáról című kiadvány köré épült.

– A tisztes elszámolás a hosszú barátság alapja, szokták mondani hétköznapi viszonylatokban, de úgy gondolom, hogy egy képviselő-testületnek is el kell számolni és régi gyakorlatunkat folytatva mint ahogy 2010-ben is, elkészítettük a ciklusbeszámolót. Ez a képviselő-testület és a hivatal beszámolója, amit a polgármester és a jegyző ír alá a képviselő-testület megbízásából, ezt a beszámolót, ezt a tájékoztatót, ezt a mérleget, a négyéves összegzést a képviselő-testület határozatával jóvá hagyta és kiadását rendelte el.

A ciklusbeszámolót minden család számára elérhetővé fogják tenni, mindenki postaládájába be fogják dobni még ezen a héten, de olvasható Szarvas város hivatalos honlapján is.

A beszámoló alapját a képviselő-testület kollektív gondolkodásának termékeként 2011-ben összeállított ciklusprogramja, ill. a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 2007-2014 közötti gazdaságfejlesztési programja adta.

– Iszonyú munka volt az elmúlt négy év – mondta polgármesterünk, majd igyekezett bemutatni az erőfeszítéseket. Az 54 oldalas kiadványból csak néhány adat: 91 ülés, 3481 döntés, 98 rendeletet, vagy rendelet-módosítás, 8000 képviselői hozzászólás, 5 méternyi irattári anyag a döntésekről és előkészítésekről.

– Gondolják el! Majd 3500 döntést kellett előkészíteni. Iszonyú figyelmet igényel. Ilyen döntésszáma a képviselő-testületnek a korábbiakban igen csak ritkán volt. Oka ennek az, hogy olyan beruházásból, amely évente új vagy áthúzódó beruházás, 12 van. Olyan generális nagy projekt, amely hatalmas munkát igényel. Gondolják el! Évente 10-12 beruházásra odafigyelni, annak minden részletkérdésében topon lenni, intézkedni, azokat az anomáliákat amiket a kivitelezők és a tervezők eszközöltek a különböző projektekben, a támogató hatóság feltételeinek megfelelni, a módosításokat átvezetni, a módosításokról új szerződéseket kötni, és aztán pénzügyileg elszámolni, aztán az ellenőrzések viharát is állni, azért az nem csekély dolog. Nem szeretném a munkánkat túlságosan demonstrálni, csak arról szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy nem hivatali járkálással és üdüléssel és egyéb mással folyt az időnk, hanem sokszor a nyolc órába sem fért bele. Hozzáteszem hogy a polgármesternek egy héten hétnapos munkanapja van.

Polgármesterünk ezután részletesen beszámolt a város kiadásairól és bevételeiről.

– Ez a város sikeres volt az elmúlt négy évben. Adja az Isten, hogy a következőben is így sikerüljön teljesíteni – zárta a ciklus ismertetőjét Babák Mihály polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Gurmai Zita Szarvason: fifty-fifty, jó csapat

Bemutatkozott a Jobbik három jelöltje