Connect with us

Szarvas

Dalban fejezték ki hálájukat

Legelőször 11 éve, 2003-ban énekelt a Szentegyházi Filharmónia kórusa a Vajda Péter Művelődési Központ, ma Cervinus Teátrum színpadán. Azóta két alkalommal is felléptek Szarvason, mindkétszer az Evangélikus Ótemplomban. Pénteken ismét a Cervinus Teátrum színháztermében köszönthettük őket, aminek a nézőtere megtelt gyerekekkel és felnőttekkel.

Hangversenyüket Bach Parasztkantátájával kezdték. 1982 óta éneklik ezt a művet, aminek zárósora egyben mottójukká is vált: “nótánk szálljon, ily szép nap csak ritkán virrad ránk”.

Búcsús ének, magyar népdalok és orosz nyelvű dal egyaránt szerepelt a műsorban, aminek amellett, hogy fellépésükkel több száz szarvasi gyereknek nyújtottak zenei élményt, volt másik apropója is. Köszönetet szerettek volna mondani – ahogy az ifjú műsorvezető hölgy szólította – Erdélyi Pista bácsinak, mert cége, a Gallicoop 10 éve “eteti” a Filit. Ezért és a Haáz Sándor vezette szentegyházi kórusnak más módon nyújtott támogatásáért a Szózattal köszöntötték Erdélyi Istvánt és a 25 éves Gallicoopot.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Nyári saláta (Fotó: Gallicoop Instagram) Nyári saláta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Gyümölcsök, saláta, és szaftos pulykamellcsíkok narancsos majonézes öntettel?!?!

Ajánlatunk hétvégére

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram) Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szijjártó: A Gallicoop beruház és a kanyarban előz

Gazdaság

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect