in , ,

Nem ment a góllövés

A szombati munkanap miatt csupán egyetlen mérkőzés jutott erre a napra a megyei labdarúgó-bajnokságokban. Azon viszont nagy meglepetésre az I. osztály harmadik helyén álló szarvasiak elszenvedték első hazai vereségüket az utóbbi hetekre alaposan magára találó Tótkomlóssal szemben.

A vendégcsapat kettős védőfalat vont kapuja elé, ebből kontrákkal próbált eredményt kovácsolni, ami már az 5. percben eredménnyel társult. Egy labdaszerzés után a komlósiak tért ölelő rúgással lódultak meg a bal szélen, a beívelt labdát pedig Kovács Imre a tizenegyes pont tájékáról fejelhette zavartalanul a hálóba. A gyors gól megerősítette a komlósiak elképzeléseit, a hazaiak viszont ettől a pillanattól végig az eredmény után futottak. Többször kerültek gólhelyzetbe, de a kapufa és a kapus több esetben is megakadályozta őket a gólszerzésben.

Szünet után a szarvasiak kapujuk elé szegezték a komlósiakat, de az átadásaik pontatlanok voltak, a beadásokat pedig Hegyi kapus rendre ártalmatlanná tette. Furcsa módon Kovács kiállítása is a látogatók erejét növelte. Olyannyira, hogy egy előrevágott labdából Séhorcz a játékrész derekán megduplázta az előnyüket. A maradék időben a Körös-parti alakulat részéről csak szépítésre futotta a hajrában. Talán ha ez hamarabb következik be, akkor még visszahozhatnak egy pontot, így viszont a vendégek taktikai cseréikkel és labdatartásukkal kihúzták a maradék időt.

A szarvasiak rossz felfogásban játszottak és szerencséjük sem volt. Az ilyen „szigorú” és zárt védőfalat csak gyors – nem körülményes – játékkal vagy távoli lövésekkel lett volna esélyük átjátszani, de ezen a napon erre képtelenek voltak.

Szarvasi FC–Tótkomlósi TC 1–2 (0–1)

Szarvas, 250 néző. V.: Szűcs Zs.

Szarvas: Kiri – Kovács S., Zima, Moldván (Panyik), Filyó, Furár, Kukovecz (Stanley), Szikora, Darida N. (Szappanos), Janurik, Zsiros. Edző: Rétes Pál.

Tótkomlós: Hegyi – Kormányos Károly, Moszheim, Séhorcz (Horváth H.), Ibrányi, Kovács I., Veres, Kormányos Kristóf, Nagy R. (László), Bálint, Péli (Kanabé). Játékos-edző: Horváth Henrik.

Gólszerző: Zsíros (84.), ill. Kovács I. (5.), Séhorcz (67.). Kiállítva: Kovács I. (második sárga lap miatt) az 58. percben. Ifi: 15–0.

Jók: Zima, ill. Hegyi, Kormányos Kristóf, Moszheim, Kormányos Károly, Séhorcz.

Rétes Pál: – Ha nem látom, nem hiszem el. Egy ziccerből kétszer a kapufát, egyszer a kapust találjuk el, és ez csak egy volt a sok kimaradt lehetőség közül!

Horváth Henrik: – Helyzeteink alapján megérdemelten győztük le a kulturáltan játszó hazaiakat. Remélem, hogy ez a siker önbizalmat és lendületet ad a továbbiakhoz. Gratulálok a fiúknak!

(Kepenyes György)

Benkás szemmel: egy nap az Öveges laborban

Darabokban az ótemplomi orgona