in , ,

Városi környezetismereti vetélkedő a GFF Gyakorlóban

„Madarak voltunk, földre szálltunk…” címmel Környezetismereti vetélkedőre hívtuk a város általános iskoláinak 3-4. osztályos tanulóit a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános iskolájába, november 11-én, Márton napján.

A csapatok előzetes feladata elektronikus prezentáció készítése volt Márton püspök életéről, legendájáról. A helyszínen játékosabb formában adtak számot tudásukról a résztvevők. A feladatok között szerepelt a téli madáretetés szabályainak pontos ismerete, a nálunk telelő madarak felismerése, „madaras” szólások és jelentésük párosítása, szövegből madárnevek kiemelése, villámkérdések, Márton napi kvíz valamint Varró Dániel madárhatározójának néhány sorát kellett helyes sorrendbe állítani a versenyzőknek. A tanulók alapos felkészültségről, pontos csapatmunkáról tettek bizonyságot. Az elmúlt három évben mindannyiszor más iskola csapata diadalmaskodott. A tavalyi évben a Főtéri Általános Iskola csapata, az azt megelőző évben a Benka iskola csapatai, és három évvel ezelőtt a Gyakorlóintézmény általános iskolásai szerepeltek a legjobban. A kellemes hangulatú délutánon néhány pont különbség döntött a helyezettek között. Az idei eredmények:

I. helyezést a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola a Zöldikék csapata érte el

II. helyezett a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tannyelvű Általános Iskola Ludasok csapata lett. III. helyen a Márton lámpásai csapat végzett-a Gyakorló Általános iskolából,

a IV. helyezést a Király madarászok csapata érte el a Benka Gyula Általános Iskolából.

Bíró Gyula igazgató a verseny szervezői és a zsűri nevében megköszönte a felkészítő tanítók munkáját, áldozatvállalásukat a gyermekek tehetségének gondozásában.

A zsűri „nehéz” feladatát Kóczy Kálmánné ny. szakvezető tanító, Váradi Lászlóné a Szarvasi Város- és Környezetvédő Egyesület elnöke valamint Tóth Tamás a Körös-Maros Nemzeti Park képviselője látták el. Munkájukat ezúton is köszöni a szervező intézmény és a résztvevő csapatok.

A rendezvényt a Bayer cég támogatta, illetve a Korona étterem. Köszönjük támogatóinknak az ajándékokat és a finom uzsonnát.

Júró Mária versenyfelelős, szakvezető tanító

Megújult gimnázium – megújult alapítványi bál

Újraéledhet a birkózás Szarvason