in , ,

Tisztújítás: két új alelnököt választott a Jobbik

A mai rendezvénynek egy célja van, mégpedig hogy beszámoljunk arról, hogy az előző héten tisztújítás történt a párt helyi szervezetében – kezdte a november 20-i sajtótájékoztatót Samu Tamás Gergő. A Jobbik helyi elnöke kifejtette, a változás több célt szolgált: új arcok megjelenésével szeretnék a lakosság számára demonstrálni, hogy nem csupán 2-3 fő jelenti a szarvasi szervezetet, hanem komoly tagság, ill. szakmai háttér áll a párt mögött.

Az öt tagú elnökségben két személyi változás történt: Kovács Ádámot és Kopcsak Tamás Jánost alelnöki pozíciójában Arnóczki Csaba és Sinka Imre váltotta. A helyi szervezetet továbbra is Samu Tamás Gergő koordinálja. Az elnökségi tagok a sajtótájékoztatón személyesen is bemutatkoztak és megosztották a közvéleménnyel, mely területek előremozdítását tekintik kiemelt feladatuknak. Arnóczki Csaba egy történettel kezdte:

– Egy nagyon jó ismerősöm lányával történt nemrégiben az eset – idézte fel a szarvasi példát. A buszmegállóban várakozott, amikor nemzetiségi fiatalok inzultálták. Az ott tartózkodó 10-15 ember semmit nem tett, végül egy telefonhívás után az apja mentette ki a szituációból.

Ilyen és hasonló esetek miatt szeretné a közbiztonság megerősítését. Emellett fontos feladatának tartja a munkahelyteremtést. Ennek kapcsán fokozottan támogatná a fiatal vállalkozókat és erősítené a meglévő munkahelyeket.

Gajdos Attila környezetgazdálkodási agrármérnök végzettségéből kifolyóan a városgazdálkodás a kommunális problémák terén szeretné hangsúlyosabban kifejteni tevékenységét. Önkormányzati képviselőként továbbra is célja javaslatok és kritikák megfogalmazása, valamint a jó gyakorlatok hasznosítása.

Pálinkás Tamás kiemelte, elsők között az ingyenes internet hozzáférést szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni. Első lépésként hamarosan az Ótemplom környékén állítanak fel egy ingyenes Wi-Fi-pontot, amely terveik szerint előremozdítja a folyamatot.

Sinka Imre 44 évesen a megújult elnökség korelnöki posztját tölti be. Ahogy fogalmazott, annak ellenére, hogy a város dinamikusan fejlődik, óriási gondokat lát a társadalomban, a munkahelyek és az oktatás terén is. Kiemelten ez utóbbiban szeretne szakmai segítséget nyújtani.

Kérésre válaszolva Samu Tamás Gergő elmondta, elnökként a helyi szervezet koordinálását tartja a legfontosabbnak, megyei közgyűlési képviselőként pedig szeretné elérni, hogy minél több forrás érkezzen az elkövetkező ciklusban Szarvasra.

Vélemény, hozzászólás?

Bozsik Yvette Táncszínháza a Cervinus Teátrum színpadán

Állat szándékos elhagyása a közösségre fokozottan veszélyes módon