Connect with us

Színház

Zsurzs Kati: Nem szabad elvenni a gyerekektől a csodát

Igeeen – hangzott kórusban a válasz arra a kérdésre, hogy megbocsájtanak-e a gyerekek a gőgös és öntelt színésznőnek. November 13-án, a bérletes gyerekelőadás első darabját, a Zsuzsika hangját láthatta az óvodás és általános iskolás korosztály. A darabot mindvégig hangos nevetés és jókedv kísérte, a közönség átszellemülten figyelte a történetet. Az előadás Zsurzs Kati nevéhez fűződik, aki néhány éve álmodta meg a zenés játékot.

– Amíg Székesfehérváron dolgoztam, az ottani gyerekek nagyon hozzá voltak szokva, hogy minden évben kapnak egy interaktív előadást – árulja el az előadás születéséről a színművésznő. Az akkori igazgató, Szurdi Miklós kért meg rá, hogy írjak egy új darabot. Én pedig úgy gondoltam, hogy szóljon ez az előadás a színházról, a színház kapcsán pedig sok mindenről. Olyan elemi dolgokról, mint az egymásra való odafigyelés, tisztelet és megbocsájtás.

A darab szereplői éppen a Hamupipőke előadásra készülnek. A főszerepet alakító Zsuzsika azonban csak magával van elfoglalva, hiú és parancsoló, így a mesék tündére büntetésként elveszi tőle a hangját. Zsuzsika végül Flórián, a herceg és a gyerekek segítségével megtanulja, hogy csak akkor történhet meg a csoda, ha megtanulunk együtt játszani és tisztelni egymást.

Zsurzs Kati neve számtalan gyermekelőadással fonódott össze. Ezt a tapasztalatot ötvözi darabjaiban, amelyekben tudatosan, de őszinte szeretettel irányítja a történet fonalát. Úgy látja, ezek az interaktív darabok közelebb viszik a gyerekeket a színházhoz. A legkisebbek ugyanis szívesen mondják el véleményüket, szeretik hallatni a hangjukat. Mindez azonban csak akkor vezet eredményhez, ha az előadás hiteles és a közönség valóban elhiszi, hogy alakítani tudta a mese szálait.

– A színházra nevelést egészen pici korban kell elkezdeni – nyomatékosítja. A bábszínház és a hasonló interaktív játékok alkalmasak ennek a közegnek a megszerettetésére. Éppen ezért nekünk, színészeknek nagy a felelősségünk, hogy mit közvetítünk számukra, mit visznek haza az előadásból.

A bérletes előadások jövőre folytatódnak. Január 29-én a gyerekek egy örök klasszikust, a Dzsungel könyve táncjátékot tekinthetik meg, a Cervinus Teátrumban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán) Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

22 milliós támogatást nyert a Cervinus Teátrum

Színház

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect