in , ,

Szalagtűzés a szarvasi Székely Szakképző Iskolában

„Ünnepelni jöttünk ma össze. A szalagavató különleges helyet foglal el iskolánk életében. Az ünnepségen 140 végzős diák sorakozott fel azért, hogy Önök megtekintsék a szalagtűzés szertartását, a nyitó keringőt, az osztályok táncait, valamint a délután fénypontját – a finálét.” Ezekkel a szavakkal köszöntötte a Székely Szakképző Iskola intézményvezetője, Kohut Andrásné a szombati kiemelt esemény résztvevőit.

Ehhez az állomáshoz érkezve szólt a végzős tanulókhoz. Emlékeztetett a kezdetekre és felhívta a szalagra várók figyelmét a közeledő vizsgákra, az azokon való helytállásra. Reményét fejezte ki, hogy az iskola falai között eltöltött diákévek, az élmények sokasága, a megszerzett tudás, a tanárok, szakoktatók embersége, szeretete elegendő éltető erőt ad az elkövetkező mindennapok helytállásához, küzdelmeihez. Szólt a szülőkhöz is, megköszönve az eddigi együttműködésüket, továbbra is számítva a támogatásukra, hogy gyermekeik kevesebb kudarc, de annál több közös tenni akarás részesei lehessenek.

A szalagtűzés ünnepélyes pillanatait Bencsik Miksa 11.D osztályos tanuló szavalata és Mészáros Katica 11. évfolyamos tanuló diák énekszáma vezette fel. Ezek után a felsorakozott hét osztály kissé megilletődött, mosolygós végzőseinek az osztályfőnökeik feltűzték a kék szalagot, mely hirdeti az iskolában eltöltött évek kezdeti és záró évszámát.

Hagyomány szerint az ünnepség második részében a végzős osztályok táncos műsorszámokkal kedveskedtek szüleiknek, tanáraiknak, szakoktatóiknak. Elsőként a nagyon elegáns 20 páros gyönyörű keringőjét tekinthettük meg. A tánc koreográfiáját készítették, a táncot betanították az iskola pedagógusai: Sinka Attila, Kereszturszkyné Sebő Rózsa és Rohonyné Urbancsok Zsuzsa.

Majd a 2/12. I osztály tanulói a marionett bábok mindennapi életét mutatták be. Táncuk a kemény munkát és az ezt követő felszabadult szórakozást ötvözte. Az osztály két fiú tanulója bábosként, a lányok bábokként vettek részt a produkcióban, melyet Kinyik Flóra tanított. A 12. E osztály tanulóinak műsorszáma következett, melynek címe: Szállj velem. Az ismert dalt az ünnepségen Mészáros Márti énekelte és valóban szállt a táncoló társai felett. A produkció létrehozásában Kiss Szilvia és Rohonyné Urbancsok Zsuzsa tanárnők segítettek.

A 12. C osztály tánca a szakmájukat szimbolizálta. Ahhoz választották a burlesk stílust. Mert ha van burlesk, akkor van stílus, és ha van stílus, akkor az a 12. C. A táncot tanította: Kovács Krisztina.

A 2/12. H osztály egy árnyjátékot mutatott be, amely nagyon sok, de vidám gyakorlás után született meg. A műsoruk első részében a lányok táncoltak, majd egy képzeletbeli szafarira hívták a közönséget. Majd akrobatikus produkciókat adott elő az osztály két tanulója: freestyle és street-work- azaz labdazsonglőrködést és saját testsúlyos edzés is szerepelt ebben a részben. A műsorszámot osztályfőnökük, Rohonyné Urbancsok Zsuzsa tanárnő segítségével közösen állították össze. A technikai kivitelezésért köszönetet mondtak testnevelő tanáruknak, Kereszturszky Jánosnak.

A rendezvény fináléja nagyon látványosra sikeredett. A 140, kék szalagos, végzős diák közös táncos énekszámmal köszönt el az ünnepség vendégeitől. Álmodd meg a csodát énekelték, és bizonyára mindannyiuknak van számtalan reményteli álma, amelyek beteljesítésre várnak.

Addig is feltűzött évszámos szalag emlékeztesse őket, hogy a szarvasi Székely Szakképző Iskolából indultak a nagy betűs életbe és az elkövetkező pár hónapban, mint a Székely diákjai büszkén viselik azt. A közelgő vizsgákon teljesítsenek sikeresen úgy, hogy az iskolájuk is büszke lehessen rájuk, mint egykori tanítványaira.

Bakulya Anna

Földesi: Vissza kell térni a cölöpökhöz

Csapatépítő tréningen a cervinuszosok