in ,

Ünnepeltek a szentandrási mozgáskorlátozottak

Együtt köszöntötte a közeledő karácsonyt a Mozgáskorlátozottak Békésszentandrási Egyesülete. December 18-án zsúfolásig megteltek a Körös Művelődési Ház széksorai. A tagok könnyed beszélgetéssel és házi pálinkakínálással oldották a hangulatot, az udvaron pedig két hatalmas bográcsban rotyogott a marhagulyás, mintegy 160-170 főre.

– Ahogy körbenézek, azt látom, hogy valamennyien szinte jó ismerőseim, barátaim – kezdte ünnepi beszédét az Oláh Géza, az egyesület elnöke. Ezért nagyon örülök, hogy Önökkel tölthetem el ezt a délelőttöt.

Kérte, hogy ez alkalomból kössünk békét egymással, bocsássunk meg esetleges sérelmeinkért, és felekezettől függetlenül örüljünk a szeretet ünnepének. Gazdaként aggodalmának is hangot adott, mely szerint az időjárás miatt még nem tudták teljesen elvetni a kenyérnek valót. Bízik azonban benne, hogy amit természet elrontott, a Teremtő jövőre rendbe hozza. Végül köszöntet mondott a civil szervezet bizalmijainak, akik fáradtságot nem kímélve dolgoztak a rendezvény megszervezésében.

A civil szervezet több mint 10 éves múltra tekint vissza. Célja, hogy a több mint 300 fős tagságnak közösségi teret nyújtson, egyben biztosítsa az egészségügyi szolgáltatások adminisztratív és szervezési hátterét. Közreműködésük révén számos rászoruló kapott már gyógyeszközöket, elektronikus mopedet vagy lehetősége nyílt nyugdíjkorrekcióra is.

Mojsza Károly pl. három gerincsérvvel él együtt, amit fájós térdizület és érszűkület nehezít. Néhány hónapja azonban ő is megkaphatta az elektronikus közlekedési eszközt.

– Előtte alig tudtam kimozdulni a lakásból – emlékszik vissza. Amióta megkaptam a mopedet, sokkal jobb. Boltba, gyógyszertárba is eljutok vele és újra elkezdtem közösségbe járni – újságolja örömmel.

A vendégeket először a Kondorosi Pávakör szórakoztatta, az ebéd szervírozása előtt pedig Dr. Dobos Ágoston református lelkész mondott ünnepi áldást. A délutánt a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Békésszentandrási dalkör műsora színesítette, végül pedig üzenetértékűen felcsendült a közös záródal, a Szeressük egymást gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?

Csabacsűdön a gyerekek hozták az ajándékot

Bejárás: Fejlesztések Kacsa-tónál, a HAKI-hídnál és a Petőfi utcában