in ,

Még lehet pályázni a Városi Könyvtár felhívására

Ember és könyv címmel hirdetett pályázatot a szarvasi Városi Könyvtár. Az idei – sorban a harmadik felhívás – az olvasás szeretetének és fontosságának hirdetését célozza meg, a fényképészet eszközeivel.

Az intézmény ezúttal is engedi szabadon szárnyalni a fantáziát: a helyszínt és a kontextust is a fényképészre bízzák. Fő téma az olvasó ember, ill. a kisgyerek ismerkedése a könyvvel. Hangsúlyozzák, az egyik legfontosabb szempont a kreativitás, vagyis elsősorban olyan munkákat várnak, amelyek az olvasást különleges helyen és formában népszerűsítik.

– A könyvtárban több felnőtt klub működik. Ilyen pl. az Szarvasi Amatőrcsillagászok Baráti Köre, a KörösArt Fotóklub és az Internet Klub is – mondja Baginé Tóth Erika intézményvezető. Azt szeretnénk elérni, hogy a könyvtár ne csupán a könyvári szolgáltatások helyszíne legyen, hanem egy közösségi színtér is. Abban bízva adunk helyet ezeknek a kluboknak és a hozzájuk kapcsolódó pályázatok, hogy összehozzák a közös érdeklődésű embereket.

A pályázatra amatőr fotósok felvételeit várják, akik kizárólag saját maguk által készített digitális képpel indulhatnak. Minden pályázó maximum 3 pályaművet adhat be, sorozat, vagy különálló alkotásként.

Az alkotásokat egy három főből álló szakmai zsűri értékeli, súlyozott szempontok alapján.

– Valamennyi aspektus közül a legfontosabb a mondanivaló – nyomatékosítja Bakula János. Természetesen figyelembe vesszük a kompozíciót, a kép és a téma kapcsolatát és a kidolgozás minőségét is. A legnagyobb hangsúlyt azonban arra fektetjük, hogy milyen az elkészült kép összhatása, vagyis hangulatilag, érzelmileg mit sugároz a befogadó számára.

A zsűritag egyben javasolta a nevezőknek, hogy készítsenek minél több képet, amelyből később – egyfajta otthoni előzsűrizés gyanánt – válogathatnak.

A nevezési lap és minden további információ letölthető a www.konyvtar-szarvas.hu vagy a www.szarvasikamasz.hu oldalakról, illetve személyesen igényelhető a Városi Könyvtár olvasószolgálatánál. Az alkotásra még maradt egy kevés idő, a beküldési határidő ugyanis február 10-e. A legjobb pályamunkák kiállításon vesznek részt, az első három helyezett pedig értékes könyv-és tárgyjutalomban részesül.

Vélemény, hozzászólás?

Szociális tűzifa: Szinte mindenkinek jutott

Meghívó, élő szóban