in , ,

Köszöntötték Békésszentandrás legnagyobb adófizetőit

Elegánsan feldíszített asztalok és gőzölgő finomságok várták január 30-án Békésszentandrás legnagyobb adófizetőit. A településen ugyancsak hosszú évek óta hagyomány, hogy évente egyszer köszönetet mondanak a legtöbb adóforintot befizető vállalkozásoknak.

– Egy korrekt kapcsolat alapja, hogy megköszönjük vállalkozóinknak munkájukat – fogalmazta meg a találkozó lényegét Sinka Imre. Csak közösen tudjuk előrevinni a települést. Vállalkozók kellenek ahhoz, hogy legyenek munkahelyek, legyen adóbevétele az önkormányzatnak és ez az egyik alapja annak is, amiből a településünk építkezik. Mi számíthatunk rájuk és ez viszont is igaz.

Békésszentandráson összesen több mint 100 vállalkozás működik, akik a tavalyi évben közel 60 millió Ft iparűzési adóval járultak hozzá a település fejlődéséhez. A másik oldalon a község igyekszik alacsonyan tartani az iparűzési adó mértékét: a megszokott 2% helyett jelenleg 1,8%-on. Részben ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években több új vállalkozás, mint a Hungaro-Food 2009. Kft. húsüzem vagy a Hydro Power Consulting Kft. választotta telephelyéül a nagyközséget.

– Elsősorban fejlesztési célokat tűzünk ki magunk elé, de az igazság az, hogy az állami feladat finanszírozás manapság a túlélésre sem elég – ismeri el a település első embere. Így ezt az iparűzési adóval egészítjük ki.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Cervus Gast Kft. foglal helyet, második a Normbenz Kft. (Lukoil), a listát pedig évek óta Körös Agrár Kft. vezeti.

– Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az önkormányzattal, amelyben nemcsak egy intézményt látunk, hanem olyan embereket, akik tenni szeretnének a településért – értékelte az elmúlt évek tapasztalatait Oláh Györgyi ügyvezető igazgató. Többször előfordult már, hogy eszközellátottságunknak köszönhetően pl. learattunk az önkormányzatnak egy-egy terület. Vagyis, ahol lehet, segítjük egymás munkáját.

Az önkormányzat a működés mellett idén is számos fejlesztésben gondolkodik. Már épül a színpadhoz kapcsolódó kiszolgáló egység, várhatóan több utca kap járható útalapot, valamint a tervek között szerepel a közvilágítás bővítése is.

Vélemény, hozzászólás?

Erdőn, nádason át menekültek

Csabacsűdön kétszer annyian részesülnek tűzifából, mint tavaly