in , , ,

Lezárult az Észbontó idei sorozata

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium immár második éve szervezi meg az internetes, műveltségi vetélkedőt általános iskolások számára, ahol a résztvevőknek 3 forduló alatt kellett megoldaniuk a humán, a reál és az idegen nyelvi munkaközösség által kitűzött feladatokat. Minden alkalommal egy tesztsor, egy szövegértési és egy kreatív feladat megoldását vártuk a 7-8. osztályosoktól. Ez utóbbi kapcsán idén a tanulók verset írtak a tanulás szépségeiről, a 21. század követelményeinek megfelelő várost terveztek és idegen nyelvű prezentációt készítettek.

Idén 11 csapat nevezett szarvasi, békésszentandrási és öcsödi általános iskolákból, akik közül ezúttal a dobogón végzett triókat vártuk iskolánkba, hogy Harmati Kinga szavalata valamint Gergely Enikő és Ivanics Alexandra gitárjátéka után végre megtudhassák a végeredményt, és átvegyék jól megérdemelt jutalmaikat. A győztes csapat tagjai márciusban részt vehetnek iskolánk erdélyi kirándulásán, ahol 4 napot tölthetnek el kilencedik évfolyamos diákjaink társaságában.

Gratulálunk a díjazottaknak, egyúttal megköszönjük az összes résztvevő csapat munkáját!

Az 2014-15-ös Észbontó végeredménye:

1. helyezett: Felező Nyolcas (Bánfi Péter, Filip Dániel, Molnár György – Benka)

2. helyezett: Csak Csajok (Ábrahám Rella, Hamza Renáta, Pfeifer Viktória – Benka)

3. helyezett: Three Sisters (Aszódi Petra, Sári Boglárka, Csonki Napsugár – Benka) és Pöttyös Zebrák (Bondor Boglárka, Csík Laura, Fabó Eszter – Békésszentandrás)

Csabacsűdön kétszer annyian részesülnek tűzifából, mint tavaly

Gyakorlósok az aranyosi sípályákon