in , ,

Meghosszabbították az álarckészítő pályázat nevezési határidejét

Végy egy darab papírt, és álmodj egy maszkot! – röviden ennyi a receptje a Cervinus Teátrum felhívásának. Az intézmény minden évben igyekszik egy-két újdonságot csempészni hagyományos programjaiba. Ennek egyik eleme ezúttal a maszk és álarc készítő pályázat, amelynek nevezési határideje vészesen közeledik.

– Három kategóriában lehet indulni – ismertette a részleteket Markó Anett, a Cervinus Teátrum munkatársa. Egyedi papírmasé maszk, karton, ill. papír álarc, valamint gipsz, agyag és egyéb technikával készített pályamunkákat várunk, elsősorban gyerekektől. Az elbírálásnál figyelembe vesszük a technikát, az elkészítés módját, és természetesen a kreativitás is jelentős szerepet játszik.

Az intézmény szeretné továbbá közös munkára ösztönözni a fiatalokat, vagyis bíznak benne, hogy a gyerekek a szülőkkel, pedagógusokkal karöltve látnak munkához. Emellett várják az osztályok által készített, csoportos nevezéseket is, amelyet a zsűri külön díjazásban részesít.

A megvalósításra már csak néhány nap áll rendelkezésre, noha a szervezők a meghirdetett dátummal ellentétben még két nappal később, február 7-án is elfogadják a maszkokat. Nevezni személyesen, a Cervinus Teátrumban vagy a kulturasokk@gmail.com e-mail címen keresztül lehet, a név, az életkor, az elérhetőség és a technika megnevezésével.

Az eredményhirdetésre sem kell sokat várni. Február 8-án, 10 órakor ugyanitt kiderül, kié lesz idén a legötletesebb álarc. Az első helyezett pályaművet páros mozijeggyel, a másodikat csillámtetoválással, a harmadikat pedig stílszerűen arcfestéssel jutalmazzák, a Cervinus Teátrum farsangi programja keretében.

Aki pedig némi segítségre szorul az álarckészítés területén, közös alkotásban vehet részt vasárnap délelőtt, az előcsarnokban, 10 órától pedig minden érdeklődőt családi matinéra várnak, a Szarvasi Moziba.

Vélemény, hozzászólás?

5 benkás váltó az országos döntőben

Közmeghallgatás, csekély érdeklődéssel