in ,

A szülők és az orvosok nagykorúsításáért harcolnak

Nem az oltások ellen, hanem azok kötelezőségének megszüntetésért küzd a „Kötelező helyett VÁLASZTHATÓ” mozgalom. A szervezet elsődleges céljai között szerepel, hogy az orvosok és a szülők egymással konzultálva, megfelelő tájékoztatás mellett, a genetikai és fizikai tényezők figyelembevételével hozzák meg döntésüket.

– Magyarországon ma jelenleg 11 oltás kötelező – ismerteti a tényeket dr. Kürti Katalin gyerekgyógyász. Ha pedig még a választhatóakat is hozzászámoljuk, akkor 15-ről beszélünk, amit meg kell egy párral szorozni az ismétlések miatt.

Ezzel szemben jó néhány európai országban, mint pl. Ausztria, Anglia, Németország, nincsenek kötelező védőoltások, csak választhatók. Ahol még esetlegesen megmaradtak, ott csak néhány az, a többi válaszható. A mozgalom álláspontja, hogy 4-6 hónapos kor előtt egy fejletlen immunrendszerű csecsemőt semmiképp sem szabadna oltással terhelni, később is csak egy teljesen egészséges gyermeket.

– A mellékhatásokról ugyancsak szinte semmit nem tudnak a szülők – vélekedik Sallay Endre, a mozgalom egyik ügyvivője. Ha pedig véletlenül valami baj történik, akkor ugyanis a problémát nem hozzák összefüggésbe az oltással. Azt látom, hogy ma egy olyan, „nincs pardon” típusú vasszigor uralkodik ezen a területen, amely mellőzi az utókövetést, így nem kaphatunk teljes képet az oltások gyermekekre gyakorolt hatásairól.

A március 27-i előadáson a téma komolysága ellenére meglehetősen kevesen vettek részt. A hallgatóság többsége a Szarvasi Életmód Egyesület soraiból került ki, de egy-két leendő anyuka és szülő is kíváncsian várta az újszerű felvetéseket.

– Én kizárólag a kötelezőket vagyok beadatni a gyermekemnek – szögezi le egy édesanyja. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy tájékozatlanságom miatt beadattam egy választhatót is a gyermekemnek, és oltáskárosodást szenvedett. Homeopátiás kivezetéssel, Schlüssler-sókkal kezeltük a problémát, és a többi, oltáskor bevitt káros és felesleges anyagokkal is hasonlóan jártunk el.

A mozgalom véleményét tavaly novemberben, petíció formájában is megfogalmazta, majd eljuttatta az illetékes kormányszerveknek és hatóságoknak. Válasz nem érkezett.

– Látnunk kell, hogy egy egészséges gyermeknél végzünk invazív beavatkozást egy jövőbeli, esetlegesen bekövetkezhető betegség miatt. Ennek lehetnek nem kívánatos következményei, amelyek a gyermeket átmenetileg vagy akár élethosszig károsíthatják. Egy ilyen beavatkozás kötelezőségét én ezen okok miatt nagyon megkérdőjelezem.

A szervezet képviselői nem adják fel a küzdelmet. Azt nem árulták el, mi lesz a következő lépés, de annyi biztos, hogy lesz folytatás.

Vélemény, hozzászólás?

Húsvéti készülődés Szentandráson

Kellemeset a hasznossal: Húsvét a Cervinus Teátrumban