Connect with us

Cervinus Teátrum

Októberi premierre készül a Cervinus Teátrum

Nyilvánossá vált a Cervinus Teátrum legújabb saját produkciója. A tervek szerint a szarvasi színház ősszel Huszka Jenő egyik klasszikusát, a Lili bárónőt tűzi műsorra. Az operett előkészületei már megkezdődtek, zajlik a szereplőválogatás, amelynek egy része nyílt felhívás formájában valósul meg.

– Az igazság az, hogy megpróbálunk megfelelni a nézőink kívánságainak, megtalálni azt, ami a leginkább érdekli őket – részletezte a darabválasztás okait Varga Viktor rendező. A vígjátékoktól eljutottunk a zenés darabokig, musicalekig, a műfajok sorát pedig egy újabbal, az operettel gazdagítjuk, amellyel a jelenlegi mellett egy másik közönségréteget is szeretnénk megszólítani.

Egy kis költségvetésű színháznál természetesen a jogdíjak is nagy súllyal esnek latba, így a teátrum ezt a szempontot is komolyan mérlegelte. A legfontosabb irányelv azonban mégis az volt, hogy a közismert operett ma is aktuális legyen, ami a Lili bárónő esetében mindenképp igaz. A történet alapját elszegényedett és újgazdag emberek különös találkozása képezi, akik örökre megváltoztatják egymás életét. Az operettet emellett irodalmi értékű szövegek és fülbemászó dallamok kísérik végig, amely remélhetőleg a közönség tetszését is elnyeri.

– Most tartunk a nehezénél – ecseteli a rendező. Azoknak a szerepei ugyanis már megvannak, akiket a társulatunk rendszeresen foglalkoztat. Fiatal színházként mindemellett fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan keressük a tehetséges embereket. Számtalan diplomás, fél-profi, amatőr színész szaladgál – vagy éppen elszaladgál – ebben az országban, akiknek szeretnénk egy vonzó lehetőséget kínálni Szarvason.

A kiadó szerepekre 18 és 35 év közötti jelentkezőket várnak, akik rendelkeznek megfelelő ének-és tánctudással. Nem kikötés a szakmai végzettség, a teátrum mindenkinek megadja az esélyt tehetségének kibontakoztatására. A meghallgatás előfeltétele egy szabadon választott dal és monológ, ill. a Tündérkirálynő, légy a párom című betétdal.

A fényképes önéletrajzot április 30-ig várják a meghallgatas@cervinusteatrum.hu e-mail címre. A meghallgatások tervezett időpontja május 4-6., de előzetes egyeztetés alapján lehetőség van egyedi időpontok elfogadására is.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

CMF2020: Álomból valóság

Színház

A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Mindenkit visszavár a Cervinus Teátrum és a Cervinusház

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor) Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor)

Van A, B, C, sőt D terv is

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect