in , ,

Októberi premierre készül a Cervinus Teátrum

Nyilvánossá vált a Cervinus Teátrum legújabb saját produkciója. A tervek szerint a szarvasi színház ősszel Huszka Jenő egyik klasszikusát, a Lili bárónőt tűzi műsorra. Az operett előkészületei már megkezdődtek, zajlik a szereplőválogatás, amelynek egy része nyílt felhívás formájában valósul meg.

– Az igazság az, hogy megpróbálunk megfelelni a nézőink kívánságainak, megtalálni azt, ami a leginkább érdekli őket – részletezte a darabválasztás okait Varga Viktor rendező. A vígjátékoktól eljutottunk a zenés darabokig, musicalekig, a műfajok sorát pedig egy újabbal, az operettel gazdagítjuk, amellyel a jelenlegi mellett egy másik közönségréteget is szeretnénk megszólítani.

Egy kis költségvetésű színháznál természetesen a jogdíjak is nagy súllyal esnek latba, így a teátrum ezt a szempontot is komolyan mérlegelte. A legfontosabb irányelv azonban mégis az volt, hogy a közismert operett ma is aktuális legyen, ami a Lili bárónő esetében mindenképp igaz. A történet alapját elszegényedett és újgazdag emberek különös találkozása képezi, akik örökre megváltoztatják egymás életét. Az operettet emellett irodalmi értékű szövegek és fülbemászó dallamok kísérik végig, amely remélhetőleg a közönség tetszését is elnyeri.

– Most tartunk a nehezénél – ecseteli a rendező. Azoknak a szerepei ugyanis már megvannak, akiket a társulatunk rendszeresen foglalkoztat. Fiatal színházként mindemellett fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan keressük a tehetséges embereket. Számtalan diplomás, fél-profi, amatőr színész szaladgál – vagy éppen elszaladgál – ebben az országban, akiknek szeretnénk egy vonzó lehetőséget kínálni Szarvason.

A kiadó szerepekre 18 és 35 év közötti jelentkezőket várnak, akik rendelkeznek megfelelő ének-és tánctudással. Nem kikötés a szakmai végzettség, a teátrum mindenkinek megadja az esélyt tehetségének kibontakoztatására. A meghallgatás előfeltétele egy szabadon választott dal és monológ, ill. a Tündérkirálynő, légy a párom című betétdal.

A fényképes önéletrajzot április 30-ig várják a meghallgatas@cervinusteatrum.hu e-mail címre. A meghallgatások tervezett időpontja május 4-6., de előzetes egyeztetés alapján lehetőség van egyedi időpontok elfogadására is.

Vélemény, hozzászólás?

Húsvéti nyusziváró a csabacsűdi óvodában

Fórum a megváltozott gazdálkodói támogatásokról