in , ,

Tucatnyi góllal avatták az új pályát Szentandráson

Végre birtokba vehették Hunyadi labdarúgói az új gyepszőnyeget a békésszentandrási első számú pályán szombaton. Az új pázsit fényében a kettes számú tetthely talaja inkább fogatversenyekre alkalmas, mit labdarúgásra. A különbség kb. a perzsaszőnyeg és a beton közötti különbséggel írható le legérzékletesebben.

A megyei labdarúgó szövetség, ill. az MLSZ szabályainak megfelelően vizsgálta a felújítás utáni állapototo Scsitovics János, a megyei labdarúgó szövetség pályahitelesítéssel is megbízott ellenőre a Hunyadi Kétegyházi SE ellen vívott U20-as mérkőzése előtt.

–A megyei labdarúgó szövetség, ill. az MLSZ szabályai előírásainak megfelelően kellett megvizsgálni a pályát és tartozékait, a korlátot, a kapuk állapotát és méreteit, a kispadokat. Ezen utóbbiak hamarosan ki lesznek cserélve. A jelenlegi csak egy ideiglenes. 12 személyes kispad lesz, amit 2017-ig a megyei harmadosztályig lezárólag minden megyei sporttelepen meg kell építeni. Labdafogó hálót fognak még készíteni, ill. a korlátot végig, kicsit beljebb, mint a jelenlegi, az oldalvonaltól öt méterre fogják felállítani. A játékoskijárót is átépítik. Minden olyan dolog, ami most még nincs kész rövidesen meglesz – árulta el kérdésünkre a megyei szövetség ellenőre.

A tervek szerint az átalakítás a nyáron befejeződik. A 2015/16-os bajnokság már labdafogó hálóval, 12 személyes kispaddal kezdődik, amit a pályától közelebbről nézhetnek majd a szurkolók. A pálya alá került az öntözőrendszer. 18 szórófejet építettek be, amit a szivattyúházban be lehet állítani időpontra, és a Körös vizéből tudnak táplálni.

Az új gyepet, ill. az kapukat a Kétegyházi SE ellen vívott meglehetősen egyoldalú U20-as mérkőzésen elsőként Horváth József vizsgálta meg, amikor a 3. percben lőtt egy tesztgólt a játékoskijáró felőli hálóba, majd az első félidőben ezt további 5, szigorúan minőségbiztosítási szempontból elkövetett találat követte. A második félidőben egy gól esett, így annak a kapunak a vizsgálata a felnőttekre maradt.

Békésszentandrási HMSE teszteléssel megbízott U20-as csapata Varga László vezetőedző irányításával a következőképp állt fel: Jordán János, Szegény Lajos, Erdei Sándor, Kovács Attila, Yetik Deniz Daniel, Olasz Imre, Ambrus Norbert, Horváth József, Dernovics Tamás, Kasik Márk, Koppányi Péter, Debreceni Antal Dávid, Kaszás Krisztián, Tasi László, Molnár Mihály, Maczik Gergő, Molnár Martin József.

Góllövők: Olasz Imre 3, Horváth József 1, Kasik Márk 1, Koppányi Péter 1, Dernovics Tamás 1

Az U20-asok 7 ponttal vezetik a tabellát.

Diákolimpia: Hatodik helyen a vajdás leány röplabdacsapat

Hangulatkép: Egy hónap telt el a vasárnapi zárva tartás bevezetése óta