in ,

Rendőrség: Nincs valóságalapja a Facebookon gyermekrablásokról terjedő híresztelésnek

Minden valóságalapot nélkülöz az a Szarvason terjedő híresztelés, miszerint a közelmúltban gyerekeket fényképeztek le, majd raboltak el a városban.

Az elmúlt napokban a Szarvasi Rendőrkapitányság tudomására jutott egy, a városban terjedő híresztelés, miszerint a közelmúltban sötét színű autókból gyerekeket fényképeztek le, majd elrabolták őket. A Szarvasi Rendőrkapitánysághoz ilyen esetről feljelentés, bejelentés nem érkezett. A rendőrség más forrásból nem jutott olyan információhoz, mely arra utalna, hogy ilyen bűncselekmény történt.

A szóbeszéd alapja egy internetes közösségi oldalon terjedő, hasonló tartalommal közzétett bejegyzés.

A Szarvasi Rendőrkapitányság ezúton tájékoztatja a város lakóit, hogy a híresztelés minden valóságalapot nélkülöz és alkalmas lehet arra, hogy az iskoláskorú gyermeket, szüleiket, pedagógusokat megzavarja, nyugtalanítsa. A rendőrség kéri, hogy mindenki felelősségteljesen használja az internetet, a közösségi oldalakat. Egy-egy információ közzététele, illetve bejegyzések megosztása előtt mindenképpen győződjenek meg az információk valóságtartalmáról.

A rendőrség tapasztalatai szerint több esetben előfordult már, hogy olyan értesüléseket tettek közzé tényként a világhálón, amelyeknek nem volt valóság alapjuk. Az információk megfelelő szűrésével és körültekintő kezelésével megelőzhető, hogy indokolatlanul keltsünk riadalmat környezetünkben.

Békéscsaba, 2015. április 29.

BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

Vélemény, hozzászólás?

Járművezetés ittas állapotban eltiltás hatálya alatt

Szárnyalt a Hunyadi az új pályán