Connect with us

Csabacsűd

Online kiadványban népszerűsítik a helyi termelőket

Tizennyolc település élelmiszer-és kézműipari termékeit fogja össze az a hamarosan megjelenő kiadvány, amelyet a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület állít össze. A termelők így szélesebb körben ismertethetik meg portékáikat a vásárlóközönséggel, valamint ingyenes promócióhoz jutnak. Az A5-ös méretben elkészülő katalógusban való megjelenés mindenki számára ingyenes, mindössze néhány feltételeknek kell megfelelni.

– Senkit sem szeretnénk kihagyni – nyomatékosítja Hodálik Pál, a civil szervezet elnöke. Egyesületünk tizennyolc települést fog át, Békésszentandrástól, Gyomaendrődön, Dobozon és Telekgerendáson át egészen Békéscsabáig, amelyek mindegyikéről várjuk az érdeklődőket. Jelentkezhetnek őstermelők, kistermelők, egyéni, családi és társas vállalkozások, szövetkezetek és non-profit szervezetek is, akik az egyesület illetékességi területén állítják elő termékeiket.

Ugyancsak kritérium, hogy a jelentkező számlaképes és közvetlenül fogyasztásra jogosult legyen, ill. a termék rendelkezzen hozzáadott értékkel. Fontos, hogy az áru standard mennyiségben folyamatosan, de legalább egy jól behatárolható időszakban elérhető legyen.

A produktumok spektruma is rendkívül széles. Várják a gyümölcsből, gyógynövényből, aszalványból, zöldségből készült termékeket, továbbá szeszes ital, füstölt áru, tejtermék, szárazáru, sűrítmények, olajok és kézműves termékek is gazdagíthatják a kiadványt.

– Az esélyegyenlőséget szem előtt tartva a gazdaság volumenétől függetlenül mindenki egy termelői adatlapot kap – magyarázza a gyakorlati tudnivalókat Hodálik Pál. A kiadvány egységes arculattal, grafikával készül, amiről az egyesület gondoskodik. A fotókat egy profi fotós készíti, aki termelőnként 2-4 fényképet készít. A megjelenő felület tartalmi részét a termelőre bízzuk, vagyis a legfontosabb információkat mindenki egyénileg tüntetheti fel.

A termelői katalógus először a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület honlapján lesz megtalálható, a későbbiekben pedig a társhonlapokon is elérhetővé válik. Az online-formátum előnye, hogy a termelő folyamatosan frissítheti az adatlapját, ill. igény szerint saját oldalát –költségtérítés ellenében – kinyomtathatja és terjesztheti.

A projekt utófinanszírozott, vagyis minden érdeklődőnek előzetesen 17. 875 Ft-ot kell fizetnie, amelynek a visszautalása még az idei évben megtörténik.

A meghosszabbított jelentkezési határidő május 15-e. Bővebb információért hívják bizalommal Nacsa Adrienn projektreferenst a 06-20/501-0154-es telefonszámon, vagy írjanak a nacsa.adrienn@invitel.hu e-mail címre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect