in ,

Félúton az ivóvízjavító program

Már a negyedik lakossági fórumot hívták össze a márciusban indult átfogó ivóvízjavító programra vonatkozóan, a széleskörű tájékoztatás érdekében. Az összesen 66 településre kiterjedő, nettó 38 milliárd Ft-ból megvalósuló fejlesztés részeként Szarvason több mint 14 km-nyi vezetékcsere és 71 mosató csomópont cseréje történik meg, továbbá 50 új tűzcsapot szerelnek fel.

Kiss Attila önkormányzati képviselő vázolta a projekt legfontosabb sarokszámait. Kitért a beruházás egyik legfontosabb céljára, mely szerint a projekt sikeres megvalósítását követően az ivóvíz megfelel az EU-s követelményeknek. Nyomatékosította, a folyamatban lévő projekt minden érintett lakos számára ingyenes, a körülményeit tekintve pedig nem vonja magával a vízügyi szakemberek otthonokban történő megjelenését.

– Nemrégiben esett meg, hogy a hivatal dolgozóira hivatkozva telefonon kerestek meg egy idős hölgyet, hivatkozva a jelenleg futó projektre – idézte fel a sajnálatos esetet. Szerencsére a hölgy volt annyira szemfüles, hogy azonnal hívta a rendőrséget is, akik azonnal intézkedtek.

A lakossági teendőkre kitérve elmondta, kizárólag a vezetékek cseréjének időpontjában kell beengedniük a kivitelező szakembereit az ingatlan területére. Ezzel kapcsolatosan az illetések minden esetben előzetesen egyeztetnek a lakossággal.

– A kivitelezés jelenleg a felénél tart – ismertette a részleteket Flender Zsolt, a Békés Megyei Társulások Konzorcium projektvezetője. A szakemberek az elvárásoknak megfelelően folyamatosan dolgoznak, több szakaszon pedig már csak a helyreállítási munkálatok vannak hátra. Jelenleg több mint tíz utca érintett, az ütemterv alapján pedig úgy tűnik, tartható a kivitelezési határidő.

A fórum csekély érdeklődéssel zajlott, aki azonban eljött, kérdéssel érkezett. A Melis György utca egyik lakója például arra kereste a választ, mi a teendő, ha évtizedekkel ezelőtt egy másik utcából vezették át az ingatlanába a vizet. Egy másik hölgy elégedetten nyugtázta a gyors és precíz munkavégzést.

– Múlt hét pénteken kezdték, és ma már azt tapasztaltam, hogy betemették a területet – nyugtázta örömmel az érintett ingatlantulajdonos. Arra voltam kíváncsi, hogy a vízóráig megtörténik-e a vezetékcsere, és elégedetten hallottam a megerősítést.

A kivitelező kérte a lakosság további türelmét és megértését a munkálatok befejezéséig, amelynek hivatalos dátuma augusztus 31-e.

Vélemény, hozzászólás?

Fókuszban az oktatás – szlovák delegáció járt Csabacsűdön

Egyre népszerűbb a sárkányhajózás Szarvason