in , ,

A Vajdába is megérkezett a FIZIBUSZ

Tóth Pál

Az ELMŰ-ÉMÁSZ (Budapesti Elektromos Művek – Észak-magyarországi Áramszolgáltató) társaságcsoport működteti az Energiasuli programot. E program keretében vetette fel Härtlein Károly 2007 elején az országjáró fizikaóra, a Fizibusz program gondolatát. Az ötlet szinte azonnal támogatást kapott, és néhány hónap alatt létrejött egy olyan mikrobusz formájú fizikaszertár, amely hívásra házhoz, pontosabban iskolához megy.

Ez a program látogatott el a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumba. A szervezésért köszönet illeti Kelemen Márta szülőt, a rendkívül izgalmas, jó hangulatú előadásért pedig Tóth Pál tanár urat.

A rendhagyó fizika órára az iskola tornatermében került sor, ahol valamennyi tanuló összegyűlt. A vajdások mellett a békésszentandrási általános iskolások is részesei lehettek az előadásnak, hiszen ők éppen az iskola Öveges laborjában tettek látogatást ezen a délelőttön.

A másfél órás program alatt megtapasztalhattuk, hogy Tóth Pál tanár úr szakszerűen, érdekfeszítően, jó humorral tudja előadni a kísérleteket, és a kísérletekhez tartozó fizikát. A bemutató teljes ideje alatt a hallgatóságot bevonva, remek stílusban sorakoztatta egymás után az érdekes kísérleteket. Szaktanárként külön öröm volt hallgatni, hogy a show-műsornak is beillő előadás alatt azonban sosem sikkadt el az adott kísérlet fizikai tartalma. Mindenről pont annyi, és úgy hangzott el, hogy az még mindenki számára élvezhető legyen, de szakmailag is tökéletesen megálljon.

A tanulók mellett valamennyi kollégánk is őszinte élvezettel hallgatta az előadást, függetlenül tanított szakjától.

Elmondhatjuk, hogy az idei tanévben igen változatos és élményszerű rendezvényeken barátkozhattak a tanulók és kollégák a természettudományokkal iskolánkban.

Mi, szaktanárok reméljük, hogy ennek hatását a tanítási órákon, és a tanulók eredményében is tapasztalni fogjuk.

Köszönjük a FIZIBUSZ-nak ezt a remek délelőttöt.

Kajak-kenu világkupa – Bodonyi Dóra aranyérmes Koppenhágában

Kifestőt kaptak a szarvasi gyerekek gyermeknapra