in ,

Országos elismerés a szarvasi Körös Televíziónak

Berec Zsolt (balról a második) és Sipos Zoltán (balról a negyedik)

Kiemelkedő szakmai siker, hogy több mint egy évtized után ismét van Békés megyei díjazott filmalkotás a helyi televíziók számára kiírt “Helyi Érték Díj” filmes seregszemlén.

A minden évben megrendezésre kerülő televíziós fesztiválon három kategóriában – Híradós műsorszám – Tematikus magazin – Dokumentumfilm, természetfilm, egész estés film – indíthatnak pályaművet az alkotók, az előző évben elkészített és bemutatott műsoraik közül.

Az ide évben a szarvasi Körös Televízió a Berec Zsolt által rendezett – “O Grast Haj Ame – A lovak velünk maradnak, ugye?” címűfilmje 21 induló közül a harmadik helyet szerezte meg a – Dokumentumfilm, természetfilm, egész estés film – kategóriában.

A harmadik hely értékét külön növeli, hogy az első két helyen végzett film költségvetése egyenként is több mint hússzorosa volt a Körös TV alkotásának.

A nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri kiemelte, hogy a Körös Televízió filmje tökéletesen megfelel annak az elvárásnak, amit a nézők egy helyi televízióval szemben támasztanak, és valóban a helyben élő emberek problémáját mutatja be a nagyközönség számára.

– Nagyon örülünk ennek az elismerésnek és büszkék vagyunk rá, mert közönség szeretetének köszönhető Príma Média Díj után, a nagybetűs szakma is elismerte a munkánkat. Egyben hosszú idő után Békés megye ismét felkerült a filmes szakma térképére – monda Sipos Zoltán a Körös Televízió vezetője, a film producere.

Virág mesterhármasa is kevés volt a Hunyadinak a pontszerzéshez

A tritikálé a jövő gabonája?