in ,

Kicsi csúszda, de a miénk

Brachna Vanda csúszik

Mostanában vannak a ballagások a szarvasi általános iskolákban. Remélhetőleg mindenki megtanult már biztonságosan úszni a tesiórákon a szarvasi uszodában, mert itt a szünet, lehet menni a Körösre. Azokat a kicsiket, akiket még nem szívesen engednek le pl. a megújult szabadstrandra, de vízre vágynak, várja az uszoda, ahol a gyermeknap alkalmából új attrakciót avattak, egy kis csúszdát.

– Elég ingerszegény ez a fürdő – mondta a jelképes avatón dr. Demeter László, a Szarvasi Gyógyfürdő igazgatója. – Nem csak a felnőtteknek, mert kevés a wellness, a gyerekeknek is, mert kevés a játék. Már régóta terveztünk egy csúszdát, ami egy fürdőben minimális követelmény, hogy a gyerekek egy kicsit tudjanak csúszni, ahogy mi is szerettünk gyerekkorunkban. Most összejött ez gyereknapra. A gyerekek fel is avatták már, örülnek neki – mondja, miközben a tesztüzemben csúszkáló kicsiket figyeli.

– Figyelem azt a kicsit, aki most csúszik le és el fog süllyedni. Apuka kiveszi és mosolyog. Na, ez a lényeg! Ettől kezdve nem számít, hogy mennyibe került és ki csinálta, a gyerekeknek ez egy jó kis szórakozás lesz – nyilvánította a befektetést megtérültnek dr. Demeter László.

A Szarvasi Nagycsaládosok Egyesületének tagjai hagyományosan a fürdőbe szerveznek ezen a napon gyermekprogramokat. Így történt ez ebben az évben is, így a “hivatalos átadón” ki is tudták próbálni a fiatalok az újdonságot.

Az ingerszegény kifejezéssel azért lehetne vitatkozni. Készítettem pár képet a fürdőről, amit megmutattam többeknek az ország legnagyobb fürdőkultúrájával rendelkező városban, köztük vízilabdázónak is, és az “azta” volt a legegyszerűbb kifejezés, amit első pillanatban találtak a látványra.

Vélemény, hozzászólás?

Mese és valóság egy kötetben

Családi egyesület vagyunk, egy nagycsalád