in ,

Megyejáráson Almáskamarástól Zsadányig

Zalai Mihály, Molnár József és Válkovszki Mihály

Alfabetikus sorrendben keresi fel Békés megye 74 települését Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és helyettesei.

– Úgy gondoljuk, hogy a ciklus alatt minden településre legalább kétszer el fogunk jutni – mondta Csabacsűdön, ahol egy Molnár Józseffel folytatott rövid egyeztetést követően tartott fogadóórát a Polgármesteri Hivatal dísztermében. – Főleg vállalkozók jönnek, vagy olyan polgárok, akik úgy gondolják, hogy a település hatáskörén, területén kívül esik az a problémakör, amivel hozzám fordulnak.

Nagyon sok vállalkozás, elsősorban mezőgazdasági vállalkozás keresi meg ezeken a fogadóórákon, de magánszemélyek mindennapi kérdésekkel kapcsolatban is fordultak már hozzá.

– Nagyon vegyes – jellemezte a témákat a megye első embere. – A rendetlen, kerítésen átugráló iskolásoktól a mezőgazdasági pályázatokig előfordul minden. Az útkérdés rendszeresen felmerül, de egyébként teljesen vegyes a kép.

Eddig kb. egy tucatnyi fogadóórán vannak túl elnökhelyetteseikkel. Csabacsűd még az ABC elején van. Júliusban szünetet tartanak, de augusztusban folytatják a megyejárást egészen Zsadányig, ahová a tervek szerint 2017-ben jutnak el.

Csabacsűdön elsőként Válkovszki Mihály, a Szlovák Önkormányzat elnöke tette fel kérdéseit Zalai Mihálynak.

Vélemény, hozzászólás?

Holnap felgördül a függöny, kezdődik a nyári színházi szezon

Töretlen népszerűségnek örvend a Vajda Strandröplabda Kupa