in , ,

Rajz tehetséggondozó tábor a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban

Az előző évekhez hasonlóan általános iskolások számára „rajz tábort” szerveztünk iskolánkban. Nem a hagyományos „rajz órai” technikákkal és munkamódszerekkel dolgoztunk, hanem kihasználva a 2X4 óra lehetőségeit, dróttal, alumínium fóliával, agyaggal és papírral dolgoztunk. Az alkotás egyik vonala az egyén, az egyéniség kifejezése volt, a másik racionálisabb összekapcsoló elem a kocka volt.

Először drótból megformázta mindenki a saját kezét – amivel dolgoznak, utána levették a saját arclenyomatukat, fejük formáját, – amivel irányítják életüket, például a kezüket is alkotás közben. Ezután jött a nehéz munka: anyagból szabályos kockát kellett formázni, majd ezt bontani, tagolni, csonkolni.

A második napon egy papírdobozt alakítottak ki a gyerekek. A külsejét elsősorban a külvilág felé, amilyennek látják magukat, amilyen az őket körülvevő világ. A belsejébe saját magukat, legtitkosabb, legbelsőbb dolgaikat próbálták megfogalmazni, megjeleníteni – természetesen vizuális módon.

Nem minden doboz készült el a második foglalkozás végére, de valószínűleg mire ezeket a sorokat és képeket olvassák, nézik, már teljesen elkészültek az alkotások.

Lehet, folytatása is lesz az alkotásoknak, hiszen mindenkinek sok elképzelése volt, és mindenki sok alapanyagot és különböző doboztervet vitt magával haza.

Szuhaj György rajztanár

A búzatermesztésről tanácskoztak a Tessedik Campuson

Koncz Gábor-est – mesterfokon!