in ,

Nyárson sült malac vitte az aranyat a csabacsűdi falunapon

Már kora délelőtt megtelt a Petőfi utcai játszótér Csabacsűdön, ahol programok hosszú sora várta a hétköznapok monoton hangulatából kikapcsolódni vágyókat szombaton. Az ünnepélyes megnyitó után alágyújtottak a bográcsoknak és kezdetét vette a főzőverseny, amire 13 csapat nevezett.

A programok menetrend szerint zajlottak, egészen addig, amíg fel nem konferálták a csatai testvértelepülésről érkezett Benjit, a hangszóróból pedig maga Bangó Margit szólalt meg. Ekkor “A rátóti legényanyába” illő jelenet következett. A programokkal a kezükben összeszaladt a falu vezetése, egyeztették, óráikat és programsorukat,majd miután minden stimmelt, megpróbálták a fellépő cigány asszonyban felismerni a csatai testvértelepülésről érkezett fiatal fiút, Benjit. Az biztos volt, hogy a színpadon nem roma előadóművész állt, így bíztak abban, hogy Benji csinálja a show-t.

Az egésznapos programok között mindenki megtalálta az őt érdeklőt a kicsiktől a nyugdíjasokig. Változatos zenei programok, vetélkedők mellett négy csapat részvételével labdarúgó bajnokságot rendeztek a szenioroknak. Az öregfiúk csatájában a szarvasiak nyertek. Melléjük Szentandrás és Kardos állhatott volna a képzeletbeli dobogóra. Az udvarias házigazdák az utolsó helyen végeztek. A gólkirály 8 góllal Radics József, a torna legjobb játékosa Cziglédszky Ákos, a legjobb kapus Benka Viktor lett.

A délután folyamán átadták a főzőverseny megérdemelt jutalmait is. Különdíjat Tóthék Família Kft.-je, a ballagásuk 40. évfordulóját itt ünneplő “40-es diákok”, a csabacsűdi baráti kör, Köteles Tamás és az evangélikus egyházközség csapata kapott. A tálalásért a Trefort Ágoston Általános Iskola kollektívája, a szakmaiságért a Csabacsűdi Nyugdíjas Klub, az ízek harmóniájáért a falugazdászok csapata vehetett á különdíjat. A polgármester különdíját a csabacsűdi nagycsaládosok kapták. A dobogó harmadik és második fokára a szarvasi gazdák kakaspörköltje, a Szarvasi Járási Hivatal munkatársainak a tarhonyás sertéspörköltje jogosított. A fődíjat a csabacsűdi betyárok vihették haza nyárson sült malacukért cserébe. Molnár József polgármester köszönetét és különdíját kapta még a szarvasi ótemplomi evangélikus egyházközség főzőteamje, akik 800 adag ételt készítettek és osztottak ki a nap folyamán.

A délután hátralevő részében színpadra lépett még Athina, Nótár Mary, majd utcabál zárta a  programok sorát. Legközelebb július 25-én az Anna bálon szórakozhat együtt a falu közönsége, majd szeptember 19-én, az V. nemzetközi kukoricanappal zárul a fesztiválszezon Csabacsűdön.

Vélemény, hozzászólás?

Cseke Péter és Szerednyey Béla a páratlan páros, avagy vígjáték mesterfokon

Lorca Bernarda Albája flamencóval a Vízi Színházban