in , ,

Közösen szervez kétszakos tanárképzést az SZTE és a Gál Ferenc Főiskola

Közösen szervez kétszakos tanárképzést a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Gál Ferenc Főiskola (GFF), az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a Tisza-parti városban.
Szabó Gábor, az SZTE rektora elmondta, a két szegedi felsőoktatási intézmény együttműködése több évtizedre nyúlik vissza.

A Gál Ferenc Főiskola társadalmi küldetésének tekinti a felsőoktatás működtetését olyan régiókban, ahol az korántsem magától értetődő. Az SZTE saját szakmai kapacitását fel tudja ajánlani e nemes küldetés teljesítéséhez – hangsúlyozta az akadémikus.

A főiskola fenntartója, a szeged-csanádi katolikus egyházmegye több mint hatvan közoktatási intézményt működtet, ezek akkor lehetnek sikeresek, ha szoros a kapcsolatuk a felsőoktatással – tudatta a professzor.

Kozma Gábor, a GFF rektora kifejtette, a főiskola már több mint húsz éve partnere az ország egyik vezető felsőoktatási intézményének. Szegedi székhellyel hitéleti és teológusképzést folytat, valamint etikatanárokat oktat, emellett a szarvasi karra óvodapedagógus hallgatók járnak, Mezőtúron pedig a mezőgazdasági képzéseket készítik elő.

A főiskola helyzete Magyarországon sajátos és egyedülálló az egyházi felsőoktatásban, mivel saját pedagógiai és pszichológiai tanszékeket működtetett – tette hozzá.

A főiskolára jelentkezőknek és az őket fogadó közoktatási intézményeknek vonzó, hogy a hittanári végzettség mellett közismereti tanárszakot is szerezhet a hallgató. Mivel a hazai tanárképzés rendszere folyamatosan változik, jelenleg felmenő rendszerben a kétszakos osztatlan tanárképzés váltja a bolognai képzési struktúrát, szükség volt a két intézmény között már a kétezres évek eleje óta folyó együttműködés bővítésére és átalakítására – mondta Kozma Gábor.

Szeged, 2015. július 2., csütörtök (MTI)

Flamenco Bajnay Beátával

Várakozáson felüli a búza termésátlaga