in , , ,

LOM: Burlesque

Hétfőn este ismét zsúfolásig megtelt a Vízi Színház nézőtere, mert ismét LOM azaz Land of Music. Ezúttal a burlesque került terítékre. És, hogy mi is az a burlesque, azt az előadás során megtudhattuk. „A burlesque egy tánc, egyéni stílus, és egyben életérés is. A burlesque táncosnő őrülten nőies, rafináltan szexis, erős egyéniség, magabiztos, kortalan, aki kifinomult mozdulataival és bájos mimikájával mindenkit elbűvöl.”

Az este házigazdája Bődi János, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szarvas lokálpatriótája, a Vízi Színházat is az általa vezetett cég építette. A Cabaret konferansziéjától kölcsönvett köszöntéssel németül, franciául és angolul, majd magyarul is köszöntötte a nézőket. E köszöntővel már jelezte, és el is mondta, hogy az este egy kalandos Chicago, Párizsi Moulin Rouge, New Yorki Bordway, Berlini kabaré, New Orleans és Hollywood buja lokáljai, vagyis utazás az éjszakai élet titkos életébe, a Burlesque világába, az 1920-as évektől napjainkig táncban, dalban.

Az estét a Chicago három dala nyitotta először Balázs Csongor, majd Liszi Melinda Tatár Biankával a Tánc és jazz-t énekelte. A blokk végén Tatár Bianka Morton Mama dalát adta elő.

Következett a Cabaret amely már a harmincas években játszódó történet. A Konferenszié dala Nagy Róberttől kiemelkedő volt, Liszi Melindától két dal is elhangzott.

Balázs Csongor Ray Charles nótát énekel fantasztikusan, de Elvis Presly dalt is előadott. A dalok közben folyamatosan táncolnak táncosok. Zsombok Réka a lassú „I will suvive” (Túlélem én) című gyönyörű Gloria Gaynor dalt énekli csodálatosan szépen. De folytatódik a műsor, Gábor Anita, Bíró Gyula, sőt Harcsa Boglárka is színpadra lép, mert az éjszaka dalai, tánca koroknak megfelelően folytatódik. De elhangzott a címadó a Burlesque című dal is Gábor Anita és Liszi Melinda előadásában. A finálé a Lady Marmelade, Gábor Anita, Tatár Bianka, Liszi Melinda és Harcsa Veronika előadásában és a közönség már folyamatosan tapsol.

Az év királya és királynője ebben az évben biztosan a LOM énekesei, táncosai lesznek mindannyian. Gábor Anita, Liszi Melinda, Tatár Bianka, Nagy Róbert, Balázs Csongor, de Bíró Gyula is a szemünk láttára, az elmúlt öt évben váltak egyre jobb színészekké. Munkájuk, a színészethez való viszonyuk, művészi precizitásuk, mindenképpen figyelemre méltó. Mindannyian nagyon jó hanggal rendelkeznek. Jó látni a színpadon ezt a fiatal, lelkes csapatot. De itt vannak az újak Zsombok Réka, Harcsa Boglárka akik még csak most bontogatják szárnyaikat.

Ezen az estén a tánc volt a főszereplő, ezért sok táncos lépett színpadra mindannyian fergetegesen táncoltak, mosolyogva. Minden lányon és fiún látszik számukra ez nem munka, hanem egy életérzés, egy szerelem. Az este fellépő táncosai: Molnár Sándor, Kerekes Judit, Terhes Edina, Ferencz Dorka, Zelenyánszki Bianka, Litauszki Enikő, Balog Richárd, Mlinár Péter, Janis Zoltán, Földes Roxána, Daragó Gábor, Korom Gábor, Pribojszki Annamária, Kinyík Flóra, Harcsa Boglárka, Mlinár Zsuzsanna, Török Tünde, Farkas Boglárka és a Fit Dance táncosai Kerekes Judit vezetésével.

Látványtervező Kurucz Márk, a hang mestere Sódar József volt.

A Land of Music szerkesztője, rendezője Nagy Róbert, akit a BEOL szavazáson az évad legjobb színészének választottak a nézők.

És még nincsen vége a sorozatnak lesz még Land of Music a Vízi Színház színpadán!

A fotókat készítette: Babák Bence

Vélemény, hozzászólás?

Kis bölény született az Állatparkban

Álláshirdetés: óvodapedagógus / szakvezető óvodapedagógus