in , ,

Homonnai Lucával ült össze Janics Natasa – elindulnak a második válogatón

Homonnai Luca

Douchev-Janics Natasa csak edzésképpen ült össze az ifjúsági olimpiai bajnok Homonnai Lucával 200 párosban, de olyan jól mentek, hogy úgy döntöttek, elindulnak a második válogatón.

Az Európa Játékokat megelőző első világbajnoki válogatóversenyen Douchev-Janics Natasa fél kilométeren az egyesben elért nyolcadik hely után a döntőben adta fel az 500 párost, így nem folytatták a nyári felkészülést Kovács Katalinnal. Ezután nem sokkal úgy döntött, hogy a másodikon már csak a 200 méterre koncentrál.
“Az első válogató után úgy láttam, hogy 200-on egyéniben több esélyem van, mint 500-on. Ezért az edzéseimet is ehhez alakítottam, a gyorsulásra több erőt szereztem, a robbanékonyságra figyeltem, ezáltal pedig esik az állóképesség” – magyarázta döntésének hátterét a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó az InfoRádiónak adott interjúban.

Emellett elkezdett az ifjúsági olimpiai bajnok Homonnai Lucával készülni, hogy egymást segítsék a sprintben, és olyan jól mentek a közös edzések, hogy úgy döntöttek, a 200 párost kipróbálják a válogatón is. A Győr rutinos klasszisának akkor van esélye a milánói vb-csapatba kerülni, ha a második válogatón a kettőből legalább az egyik számot megnyeri.

“Ha tudom hozni azt, amit az edzéseken tapasztaltam, akkor nem lehet gond, csak ha valami nagy hibát követek el a rajtnál 200 méteren, amely azért egy rizikósabb versenyszám. Ha ezt ki tudom zárni, és tökéletesen megcsinálom, akkor leszek elégedett. Ha pedig megvernek, akkor le a kalappal” – mondta.

Önbizalomból nincs hiány, és emellett annak is tud örülni, hogy nem egyedül készül.

„Luca sokszor feldob az edzéseken, mert fiatal, bírja, pörög végig. Látom benne a saját fiatalkori énemet. Jó volt ez az időszak, kicsit feltöltődtem. Most nekiesünk a második válogatónak, a célban pedig minden eldől” – jegyezte meg.

Douchev-Janics Natasa úgy érzi, hogy keményen edzett, sokat beletett a felkészülésbe, így azt reméli, ez most hétvégén Szolnokon meg is térül majd.

Forrás: www.molcsapat.hu, fotó: Homonnai Luca / Facebook

2015. július 14. kedd – 19:06

Szemétügy: Lakossági szemléletváltásra van szükség

Tamburás hattyúdala