in , , ,

Disney-mesék helyett, játsszunk együtt!

Szerda délután dr. Bencze Sándor háziorvos nyitotta meg a kisgyermekeknek szánt előadást, ahol Nagy Erika, Tomanek Gábor és Mészáros Mihály gyermekversekkel, mondókákkal, játékkal, de főleg dalokkal készültek Játszunk együtt címmel. A gyerekek fogékonyak voltak a zenére, a játékra. Sajnos nem minden kisnéző tudott játszani – és a játékért nyalókát kapni – ezért többen szomorúak lettek, sőt sírva is fakadtak. Ettől függetlenül a három előadó lekötötte a résztvevőket, akik a színészekkel együtt énekeltek.

Nagy Erika, Tomanek Gábor és Mészáros Mihály bebizonyította, hogy versekkel, mondókákkal igenis le lehet kötni egy hatalmas nézőtérnyi gyermeket. Végig hozzájuk beszéltek, bevonták az énekbe, játszani hívták őket – időnként azonban a szülők, nagyszülők is kaptak kérdéseket. Elhangzott Bródy János dala a Mit tehetnék érted? A Helikoffer, az Apám így szólt a kis bálna, az Én elmentem a vásárba nagyon jó játékos formában a gyermekek segítségével, de volt Mary Poppins, Ha jó a kedved üsd a tenyered… és még sok más dal. Azt hiszem mindenki elégedetten távozott.

Mészáros Mihály az előadás után egy érdeklődő kisfiút a gitározás rejtelmeibe vezetett be.

Nagyon jó ötlet volt, hogy a színpad tetejét lefedték, ezzel a napot eltakarták, árnyékba borult a nézőtér egy része, ami tegnapi hőmérsékletet elviselhetővé tette.

Vélemény, hozzászólás?

Szép hangszer a klarinét, de csak szebb a tárogató

Technikai döntetlen a titkos szobában