in , ,

Tizenöt elsőssel indult a tanév Csabacsűdön

Egymást szorosan követve léptek fel a színpadra a 2015/16-os tanév ünnepeltjei, az elsősek. A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános iskolában az első tanítási óra időpontjában tartották az évnyitót, a település vezetőinek és az intézményfenntartójának részvételével.

– A mai nap ünnep, és ti vagytok az első számú ünnepeltek. Itt az iskolában már nagyon vártunk benneteket. A mi naptól sok izgalmas dologban lesz részetek. Éva néni és Szilvi néni bevezet benneteket a számok és a betűk birodalmába. Kérem, hogy mindig figyeljetek oda, és szerezzetek sok-sok piros pontot, hogy szüleitek veletek együtt örüljenek – köszöntötte a legkisebbeket Sutyinszky Zoltán igazgató.

Emlékeztetett, a nap a szülők számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen a felnőtté váláshoz vezető út első lépcsőfokán vezették át gyermekeiket. Kérte őket, bizalommal forduljanak az intézményhez, legyen szó segítségnyújtásról vagy akár problémáról.

Varga Tamás, 5. osztályos tanuló üdvözlésképpen egy verset nyújtott át, majd a testvérosztály diákjaitól érkezett jelképes ajándékokat is átvehették a nebulók.

Az intézmény vezetője elmondta, az iskolában összesen 121 fő kezdi meg a tanévet, 20 pedagógus bevonásával. Az elsőseket Zima Éva és Mészáros-Korbely Szilva segíti eligazodni az iskolások világában, a felsősek osztályfőnöke Bankó-Szarvák Beáta lesz. Két kolléga – Kohutné Trabach Gyöngyi, Somogyváriné Hunya Anna – ettől a tanévtől új munkahelyen folytatja a tanítást, helyettük az órákon Lestyan Katalin és Bracsok-Ajtai Andrea pedagógusokkal találkozhatnak a gyerekek.

Beszámolt a nyár aktív kikapcsolódási lehetőségeiről is. Ilyenek voltak a kirándulások és a nyári napközi tábor, amelyek tartalmas programokat biztosítottak az iskolásoknak. A karbantartási munkálatokon keretében elkészült egy új kerékpártároló, valamint az intézmény a település csatornahálózatásra is ráépítésre került.

Molnár József polgármester beszédében kitért arra, hogy a siker nemcsak a pedagóguson és a tárgyi feltételeken, hanem a gyerekek tanuláshoz való hozzáállásán is múlik. Rámutatott, az idei 1931-es első tanévet követően már a 85., ami remélhetőleg méltó lesz a nagy elődhöz, Trefort Ágostonhoz.

Végül Szabó Tamás és Bárdos András egy vidám párbeszéddel hangolták iskolakezdésre a közönséget. A rendezvény az iskolazászló jelképes kivonulásával ért véget, amit apró, szorgos lépteikkel az iskola legifjabb diákjai követtek.

Vélemény, hozzászólás?

Megérkeztek a gólyák a Vajdába

Jubileumi tárlatmegnyitó a Ruzicskay Alkotóházban