in ,

Édes-szomorú búcsú a nyártól a víz felett

– Vers a víz, dal a víz fölött mintájára egy búcsúműsort állítottunk össze így, Szent Mihály napjára, hiszen búcsúztatjuk a nyarat, kezdődik az ősz. Próbáltunk olyan dalokat összeállítani, sanzonokat, franciákat, magyarokat, régi kuplékat, amik egy kicsit ezt a témakört ölelik fel, olyan búcsú hangulatúak, mert egy kicsi szomorúság is van bennünk, hogy ismét elment a nyár. De azért örülünk is, mert úgy gondolom, köszönhető a közönségnek, aki kitartott mellettünk és látogatta az előadásainkat, nagyon jól sikerült ez a nyár, pedig most hosszabbak is voltunk egy-egy héttel előtte és utána. Ez most egy picit édes-szomorú búcsúzás – árulta el Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója kérdésünkre a műsor előtt.

LOM-ot várt a közönség, de Őszi zsongást kapott a Szent Mihály nap alkalmából rendezett szombati búcsúelőadáson. Persze ennek komoly oka volt, hiszen a Békéscsabai Jókai Színházban gőzerővel próbálják a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabot, amiben sok LOM-os színés szerepel, így a társulat nagyobb része épp vesztegzár alatt volt.
– Az Őszi zsongás című műsorunk egy picit a búcsú hangulatát igyekszik meglovagolni, de egyben egy remény a jövő nyárra is, hogy újra találkozunk. Egy rövid búcsú lesz ez. Hamar elszáll a tél meg a tavasz és nyáron újra itt leszünk együtt – adott hangot bizodalmának már színpadi köszöntőjében Seregi Zoltán, akinek az Őszi zsongás miatt egyáltalán nem kellett szabadkoznia.

Katkó Ferencnek olyan műsort sikerült összeállítani erre a keserédes búcsúra, hogy még az idő sem tudta, hogy essen, vagy csak simán szomorkodjon. Szerencsére inkább az utóbbi nyert, de amikor elkezdett szitálni, azt is olyan diszkréten tette, hogy a színházi lámpák fényében, mintha hó esne, simán szemmel lehetett követni egy-egy cseppet.

A Jókai Színház művészeinek utolsó, nyárbúcsúztató gesztusán a műsor az Indián nyárral kezdődött és a kétegyházi hagyományőrző íjászcsapattal fejeződött be, akik a Körös közepére állított máglyát gyújtották meg. Azt azért reméljük, hogy ha nem is dalban, de napsütéssel és 20-25 fokkal még folytatódni fog az indián nyár!

Vélemény, hozzászólás?

Az új elnök antréje: 10 milliós fejlesztés a vízitelepen

Szarvasi szereplője is lehet a készülő musicalnek