in , ,

Látványetetésre várják a látogatókat a Körösvölgyi Állatparkba az állatok világnapján

Október 2-án, pénteken 10.00 órakor látványetetéssel egybekötött szakvezetéses túrára várják a látogatókat a Körösvölgyi Állatparkba. Aki szeretne, az most kivételesen otthonról is vihet magával egy kevés csemegét az állatok részére.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontjában már hosszú évek óta hagyomány, hogy az Állatok Világnapján valamilyen rendezvényt szerveznek. Az idei program helyszíne az Állatpark, amelyben immár több mint harminc különböző faj egyedeivel találkozhatnak.

A szakvezetéses túrát ezúttal látványetetéssel kapcsolják össze. A résztvevők így megfigyelhetik a ragadozók (aranysakál, róka, borz, mosómedve) étkezési szokásait, a növényevőknek (bölények, szarvasok) pedig otthonról is vihetnek rágcsálnivalót, például almát, tököt, sárgarépát. A Körösvölgyi Látogatóközpont büfében szintén lehet majd etetőanyagot várásolni, amelyet a kis tavon tartózkodó vízimadaraknak szórhatnak ki. A közelmúltban újabb lakó, egy fiatal hattyú költözött a kis tóra.

A program belépőjegy ellenében látogatható (900 és 650 Ft/fő), várható időtartama 2 óra. Az óvodai, iskolai és felnőtt csoportok mellett természetesen szeretettel várják a családokat is.

Csoportok előzetes bejelentkezését a korosvolgy@kmnp.hu e-mail címen, vagy a következő telefonszámokon: +36 66 313 855, +36 30 475 1789 várják.

Bajnokveréssel indítottak idehaza a lányok

Mesés kalandok a múzeumban