in ,

Hamarosan beköltözhető lesz a megújult Átmeneti Otthon

Nem volt gyalog-galopp az testületi ülés előtti megszokott bejárás, a képviselők ugyanis egy óra leforgása alatt összesen négy helyszínen tettek látogatást. A találkozási pont a Szarvasi Idősek Átmeneti Otthona volt, ahol szemrevételezték a folyamatban lévő beruházást.

– Fontos állomása ez a teljes ellátórendszernek, a végleges szociális otthoni ellátást előzi meg – jelentette ki Babák Mihály polgármester. Többe került, mint amennyivel terveztünk, így végül szerződést kellett módosítunk, a támogatás azonban továbbra is 100%-os maradt. A legutóbbi testületi döntés értemében vettünk egy kertet, ami közvetlen az udvarra csatlakozik, mert fontos, hogy az itt lakóknak legyenek hasznos foglalatosságaik.

A támogatás összege így meghaladja a bruttó 128 millió Ft-ot, amit 15 millió Ft-tal magasabb a korábbinál. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóváhagyta az felmerülő társulási igényt, mivel a többletköltség nem volt több 15%-nál.

A kivitelezést az INTEGRÁL Építő Zrt. végzi. Bődi János elnök-vezérigazgató elmondta, az épület az ütemtervnek és a határidőnek megfelelően halad, november 2-án megkezdődhet az átadás-átvétel. Hozzátette, a kivitelezés nehézségeit a tervek tartalmi hiányosságai és az előre nem látott akadályok jelentették, de a projekt kész lesz a határidőnek megfelelően.

Mint elhangzott, a korszerűsítés nem tartalmaz több kardinális elemet. Ilyen pl. a nyílászárók cseréje, a belső festés, a külső homlokzat felújítása és a villanyhálózat fejújítása.

– A villany esetében több millió Ft-ot tett hozzá a kivitelező, ezért kaptunk 37 nap határidő módosítást, így az eredeti 100 napos teljesítési határidő 137 nap. Jelenleg nem a kivitelezőnek van késedelme, hanem a megrendelő részéről jelentkezik fizetési késedelem – mutatott rá.

A megjelentek rövid körsétát tettek az átalakuló helyiségekben, amelyekbe télapóajándékként már minden bizonnyal beköltözhetnek az idősek.

Az önkormányzati képviselők gyors kitérőt tettek Zrínyi utcában lévő szociális bérlakásoknál is. A több mint tíz éve épült épületeket a tervek szerint bővíteni szeretnék, valamint ötletként felmerült annak lehetősége is, hogy egy részüket a jelenleg főiskolai tanulmányokat folytató, leendő orvosok, fogorvosok számára ajánlják fel.

Az utolsó két állomást az Új-és az Ótemető jelentette. Az előbbinél megszépült a környezet, a közmunkaprogram keretében a drótkerítés helyett téglafal épült, továbbá teremrendezésre és faültetésre is sor került. Az utóbbinál a kerítést szegélyező pusztaszil fák kérdését vitatták meg, amelyek helyett a közműveket kevésbé veszélyeztető és a környezetbe jobban illeszkedő fákat szeretnének telepíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Amit a világ tétlenül nézett: 56-ra emlékeztek Csabacsűdön

Villonnal, Göncz Árpáddal és Máraival emlékeztek 56-ra a szarvasiak