in , ,

Balkáni népzene és táncok a Pinceklubban

Majthényi Dániel

Balkán táncházat rendeztek a gyerekeknek, ill. a kisgyermekes családoknak a Cervinus Teátrum munkatársai péntek délután. Az egészen kicsiktől a huszonéveseken át a fiatal szülőkig minden évjárat képviselve volt a körben, ami a kezdeti megilletődöttség után egyre bővült, ahogy egyre többen álltak be a körbe táncolni. Szólt a zene, a körben állók pedig megpróbálták lelesni az oktató, Majthényi Dániel mozdulatait.

– Az a célunk ezzel az egésszel, hogy rendszeressé tegyük a gyerek-családi táncházakat, hogy a családok közösen tudjanak szórakozni – mondta Csasztvan Zsuzsa, az esemény egyik szervezője. Ehhez speciálisan olyan oktató kerestek meg, aki ebben a kultúrkörben otthon van, mondta Zsuzsi. Ezen a napon Majthényi Dániel, a Békéscsabai Balkán Táncegyüttes vezetője jött el, hogy megismertesse a balkáni népzenével, ill. megtanítsa az egyre szaporodó táncos lábú érdeklődőt az ottani néptáncok alapjaival.

A rendezvényhez kapcsolódóan kézműves foglalkozást is szerveztek, ahol azok, akik nem szerettek volna kimelegedni a balkáni hangulatban, azok Sonkolyné Aszódi Zsófia irányítása mellett rongybabát készíthettek, ill. népviseletes alakokat színezhettek.

Rövid ottlétünk alatt a kör egyre tágult, lassan körről már szó sem lehetett, mert a pinceklub minden sarkát ki kellett már használni, mert az érdeklődők száma egyre csak nőtt és nőtt. Ha a következő eseményen, ami előreláthatólag Luca napjához kötődően december 12-én, szombaton lesz, is ennyien lesznek, akkor sürgősen új helyszínt kell keresni a táncháznak, mert nem fognak elférni.

Vélemény, hozzászólás?

„Egy jó szakma felér egy diplomával!” – nagy volt az érdeklődés a székelyes nyílt napon

Hét gyerek + foltvarrás = 24 óra plusz az éjszaka