in , ,

Dankó: Minden országnak joga van az önvédelemhez

Dankó Béla országgyűlési képviselő is aláírásával jelezte, nem ért egyet az Európai Unió által megszabott betelepítési kvótával. A Fidesz több mint két hete kezdte meg akcióját az ország több pontján, így pl. az aktivisták a szarvasi piackapunál is megjelentek.

– Minden ilyen esetben nagyon fontos demonstrálnunk azt, hogy ez nem a kormány döntése, hanem elsősorban magyar nemzeté, hogy élhessen az önrendelkezési jogával, és eldönthesse, hogy kivel szeretne együtt élni. A jelenlegi európai szándék, hogy egy Szeged nagyságrendű menekültet telepítsenek ide. Ráadásul kontroll nélkül érkeznek az országba olyan területekről, amelyekkel Európa egyes országai háborúban állnak, és sajnálatos módon a franciaországi események bebizonyították, hogy ez óriási kockázatot rejt.

Véleménye szerint minden országnak joga van az önvédelemhez, és joga van megválogatni, kiket enged be a határain keresztül. Ez egybecseng Orbán Viktor miniszterelnök november 16-i napirend előtt felszólalásával, melyben egyebek mellett a betelepítési kvótát egyfajta meghívóként aposztrofálta a migránsok számára, ami ráadásul jogtalan, mert az európai vezetőknek nincs hatáskörük ilyen döntést hozni ebben a kérdésben.

– Én nem vagyok egyik párt tagja sem, de ezúttal teljes mértékben egyetértek a Fidesszel. Nekünk se könnyű, nem szeretném, hogy az ideérkezők elvegyék a fiataloktól a munkahelyet – mondta egy helyi férfi a megjelentek közül, akinek a neve ugyancsak szerepelt a listán.

Dankó Béla a migránshelyzetet illetően úgy látja, az európai menekültpolitika megbukott. Ezt ma már egyre több nemzet ismeri fel, aminek következtében szigorúbb szűrést folytatnak a határokon. Továbbra is tartja, hogy a migránsok többsége gazdasági menekült, ami komoly problémákat okozhat a kontinensen. Másrészt mindinkább kirajzolódik az is, hogy azokban az országokban, ahol továbbra is a nyitott határok politikáját vallják, az ott élők kezdik sűrűbben hallatni a hangjukat.

Az országgyűlési képviselő aláírásával azt is demonstrálta, még nem késő csatlakozni a párt kezdeményezéséhez. A gyűjtést várhatóan még néhány hétig folytatják, egészen addig, míg el nem érik azt a bűvös számot, ami már az Európai Unió figyelmét sem kerülheti el.

Vélemény, hozzászólás?

Egy virtuális kosárnyi helyi termék

Balczó Balázs: Megtanultam, hogy soha nem szabad feladni