Connect with us

Politika

Dankó: Minden országnak joga van az önvédelemhez

Dankó Béla országgyűlési képviselő is aláírásával jelezte, nem ért egyet az Európai Unió által megszabott betelepítési kvótával. A Fidesz több mint két hete kezdte meg akcióját az ország több pontján, így pl. az aktivisták a szarvasi piackapunál is megjelentek.

– Minden ilyen esetben nagyon fontos demonstrálnunk azt, hogy ez nem a kormány döntése, hanem elsősorban magyar nemzeté, hogy élhessen az önrendelkezési jogával, és eldönthesse, hogy kivel szeretne együtt élni. A jelenlegi európai szándék, hogy egy Szeged nagyságrendű menekültet telepítsenek ide. Ráadásul kontroll nélkül érkeznek az országba olyan területekről, amelyekkel Európa egyes országai háborúban állnak, és sajnálatos módon a franciaországi események bebizonyították, hogy ez óriási kockázatot rejt.

Véleménye szerint minden országnak joga van az önvédelemhez, és joga van megválogatni, kiket enged be a határain keresztül. Ez egybecseng Orbán Viktor miniszterelnök november 16-i napirend előtt felszólalásával, melyben egyebek mellett a betelepítési kvótát egyfajta meghívóként aposztrofálta a migránsok számára, ami ráadásul jogtalan, mert az európai vezetőknek nincs hatáskörük ilyen döntést hozni ebben a kérdésben.

– Én nem vagyok egyik párt tagja sem, de ezúttal teljes mértékben egyetértek a Fidesszel. Nekünk se könnyű, nem szeretném, hogy az ideérkezők elvegyék a fiataloktól a munkahelyet – mondta egy helyi férfi a megjelentek közül, akinek a neve ugyancsak szerepelt a listán.

Dankó Béla a migránshelyzetet illetően úgy látja, az európai menekültpolitika megbukott. Ezt ma már egyre több nemzet ismeri fel, aminek következtében szigorúbb szűrést folytatnak a határokon. Továbbra is tartja, hogy a migránsok többsége gazdasági menekült, ami komoly problémákat okozhat a kontinensen. Másrészt mindinkább kirajzolódik az is, hogy azokban az országokban, ahol továbbra is a nyitott határok politikáját vallják, az ott élők kezdik sűrűbben hallatni a hangjukat.

Az országgyűlési képviselő aláírásával azt is demonstrálta, még nem késő csatlakozni a párt kezdeményezéséhez. A gyűjtést várhatóan még néhány hétig folytatják, egészen addig, míg el nem érik azt a bűvös számot, ami már az Európai Unió figyelmét sem kerülheti el.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect