in , ,

Parlamenti kiránduláson a székelyesek

Parlamenti kiránduláson a székelyesek
Parlamenti kiránduláson a székelyesek

A Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Szarvas) 9. C ügyvitel, 10. C, 12. D és a 13. C osztályos tanulói tanulmányi kiránduláson jártak Budapesten, a Parlamentben. A busz reggel 8 órakor indult el az iskola épületétől, tele kíváncsi diákokkal.

Sokunknak még nem volt szerencséje belépni az Országház épületébe, így, mikor a busz végre megállt és leszállhattunk, kíváncsian vártuk, hogy mit láthatunk odabent. Várakozás közben végignézhettük az őrségváltást, ami igazán érdekes élmény volt.

Ezek után a látogatóközpontban ismertették a belépéssel kapcsolatos szabályokat, majd fémérzékelő kapun is ellenőrizték a csoportot.

Belépve az épületbe pazar látvány fogadott minket. A hosszú lépcsősorra vörös szőnyeget terítettek, a legtöbb fal márvány-és aranyborítást kapott és több festményt és szobrot csodálhattunk meg. Az Országházat méltón sorolják a világ legszebb parlamentjeinek sorába. Utunk során megtekintettük a XVII- es lépcsőházat, a Kupolacsarnokban őrzött Szent Koronát, a Felsőházi társalgót, és a Felsőházi üléstermet.

Később a gyorsírásról hallgathattunk meg egy előadást, ami után megtekinthettük a gyorsíró irodát. A hosszú és tartalmas nap végén mindenki fáradtan, de új élményekkel gazdagabban térhetett haza.

Ruzsik Vivien 13. C

A Mechúrik - Koščúrik a Szlovák Nemzeti Színház előadásában

Szlovák mese a barátság kereséséről és az önfeláldozásról

Dr. Váradi László, Patrick Lavens és Arnault Chaperon

Az „Európai Akvakultúra Kiemelkedő Alakja” díjat 2015-ben Váradi László kapta