in , ,

Polgárőr Mikulások szolgálatban

Polgárőr Mikulások szolgálatban
Polgárőr Mikulások szolgálatban

A Szarvasi Polgárőr Egyesület tagjai két településen, Szarvason és Békésszentandráson látnak el szolgálatot. Így a Polgárőr Mikulások is két helyre érkeztek meg, péntek délután Békésszentandrásra a Szent László utcába, ahol kerékpárosokat és gyermekeket mikulás csomaggal ajándékoztak meg. A csomagokba jól láthatósági mellényt, szaloncukrot és a rendőrség közbiztonsági szórólapjait helyezték el. Polgárőrök a 100 csomag szétosztásával a biztonságos kerékpározásra hívták fel a figyelmet. A csomagok átadása előtt a megajándékozottaktól a mikulások megkérdezték, mi a kerékpárok teljes felszereltsége. Megnyugodhattunk a megkérdezettek nagyjából tisztában voltak a pontos felszereltséggel, még ha a jelenlévő kerékpárok nem erről tanúskodtak. Mindenki megígérte, hogy pótolja a hiányosságokat. A mikulások megjelenését mindenki örömmel fogadta, integettek nekik, fényképezték őket, a kamionosok hangos dudálással fejezték ki tetszésüket. Sikerült egy kis örömöt, kellemes hangulatot vinni a hétköznapok szürkeségébe.
A Polgárőr Mikulások szombat reggel ígéretükhöz híven, Szarvason a Spar áruház mellett osztogatták a 100 csomagot. Hasonló fogadtatásban volt részük, mint pénteken Békésszentandráson, tetszett a gyerekeknek, felnőtteknek, kamionosaknak.
A polgárőr tapasztalat viszont szomorú volt, mert sokkal hiányosabbak voltak a kerékpárok Szarvason, mint Békésszentandráson.
A csomagok szétosztása után a mikulások Szarvas belvárosában közbiztonsági szóróanyagot osztogattak a lakosság körében.
Reméljük nem csak szórakoztató, de hasznos is volt a mikulások látogatása.

Köszönjük támogatóinknak a mikuláscsomag osztásához való hozzájárulásukat.

Szarvasi Polgárőr Egyesület és  Békésszentandrási csoportja

Vélemény, hozzászólás?

Pentaller Attila

Advent: A meggyőzés Isten dolga, a mi dolgunk pedig a meggyőződés

Megfiatalodva várta a Mikulást a baráti kör

Megfiatalodva várta a Mikulást a baráti kör