Connect with us

Kiállítás

A téma Gyula utcáin hevert

Bánfi Barnabás
Bánfi Barnabás

Fotókon keresztül mutatták be Gyula szépségeit a Szent István Egyetem Tessedik Sámuel Könyvtárában rendezett minikiállításon. A Székely Aladár Fotóklub 14 tagjainak 24 képét hozta el Szarvasra Bánfi Barnabás,

a klub vezetője.
– A klubtagságot kértem fel egy olyanra, hogy Gyula, mint téma. Mi így láttuk várost. Ez be lett mármutatva ennek az intézménynek a gyulai tagozatán, az egyetemi könyvtárban. Az ottani nagy népszerűségre való tekintettel ide is meghívták. Én egy kezdetnek találom ezt. A későbbiekben akár Szarvasról is hozhatunk kiállítást. A tagok nagy többsége, hogy úgy mondjam, mindenevő. Nekünk egy közelinek tűnő, de egy örök téma Szarvas. Szeretünk járni az Arborétumba, ahol nagyon sokszor fotósétáztunk már, tehát van bőven anyagunk. Legközelebb olyannal készülünk.

Az általa 31 éve vezetett Székely Aladár Fotóklub jelenleg 28 tagot számlál. Száznál is több képükből válogatták ki azt a kéttucatnyit, amit érdemes volt nagyítani. A válogatási szempontok között volt az is, hogy a képek ne ütközzenek egymással, ill. ne kerüljön fel unott kép.

– Azt mondják, hogy a téma az utcán hever. Igen, csak meg kell találni. Nagyon sok felvétel készül. Egy fotóstól hallottam, hogy nagyon szennyezzük a cyberteret, ezeknek a digitális felvételeknek cyberszemét egy jó része. Régen azt mondtuk, hogy a fióknak fényképezünk, tehát eltesszük a fiókba a készült képeket, most a memóriára, a wincseszterekre mentük őket. Sokszor törölgetünk belőlük, mert ott is felgyűlnek. Nem tudom, hogy az utókorra ezekből mennyi fog megmaradni, de úgy tűnik, hogy nagyon szelektálja az ember az ilyeneket már – mondta Bánfi Barnabás, akinek a felmenői között többen is kapcsolatban voltak a fotográfiával, ahogy ő is. Hosszú fotósmunkája egy ötéves időszakában pl. a gyulai kórházban volt fényképész. Ott mindent, szó szerint mindent, a szüléstől a boncolásig mindent fotózott ipari méretekben.

Mindenkinek javasolja, hogy kezdjen el ezzel fényképezni, mert jó vele foglalkozni. Ehhez jó fényeket, jó meglátásokat, sikeres megörökítést, és lehetőleg ne töröljék ezeket a képeket, mert jó az, ha érik egy kicsit a kép.

Sok kísérletezést kívánt mindenkinek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect