in , ,

Egy kis figyelem a közművelődésre

Hatszáz helyszínen, mintegy kétezer kulturális program valósult meg február 5-7-e között. A Kultúrházak Éjjel-Nappal című egykori civil kezdeményezés az elmúlt években országossá nőtte ki magát. Cél, hogy a művelődési intézmények ilyenkor magukra irányítsák a figyelmet, egyben bemutathassák színes programjaikat.

Így történt ez Szarvason is. A Cervinus Teátrum pénteken egy ingyenes vetítésre invitálta a helyi közösségeket, Hogyan forog a film? címmel. Ennek keretében rövid előzeteseket láthattak az érdeklődők az aktuális filmkínálatból, a vezérlőben pedig a vetítés kulisszatitkairól is lerántották a leplet. Szombaton délután a családokat szólították meg, színházi előadás, kézműves foglalkozások és egy családi vígjáték keretében.

– A mi életünkben ezek a napok nem szokatlanok, hiszen mint minden ilyen intézmény, az év minden napján folyamatos nyitva tartásban vagyunk, és mindig igyekszünk jó programokat kínálni a közönségnek. Hozzánk bármikor be lehet térni egy-egy klubrendezvényre, mozgásos programra, színházi előadásra vagy moziba – állítja Kugyeláné Décsei Mónika, az intézmény munkatársa.

A délutánt a Mandula Színház mesejátéka nyitotta, akik a Jégszívű Herceg című mesét hozták el a közönségnek. A zenés-táncos produkció jókedvre derítette a legifjabb nézőket, akik közül volt, aki be is kapcsolódott a produkcióba.

– Táncoltam a királlyal, énekeltem, és válaszoltam Bogi barátnőmmel a kérdésekre – újságolja örömmel a hat éves Csenge az előadást követően. De láttam, hogy lehet koronát, szemüveget csinálni, és lehet a barátnőnkkel egy nagy mulatságot csapni – tette hozzá magabiztosan.

Az asztaloknál valóban több dolgot kipróbálhattak a gyerekek, a farsangi kellékektől kezdve az egyszerű színezésig bezárólag.

– A legnagyobb közösségi portálon találtam a felhívást, és gondoltam, eljövünk a kisfiammal. Ha van lehetőség, mindig jövünk. Endi különösen a táncos-zenés műsorokat szereti, legutóbb a Holle anyó varázsolta el – mondja Anikó, aki három éves gyermekével közösen szórakozott.

A rendezvény szombaton a Szeleburdi svéd család kalandjával zárult, de a mozirajongók ízlés szerint egész hétvégén válogathattak a különböző műfajú filmek közül.

Vélemény, hozzászólás?

Nordic walking

Új sportágbemutató lesz vasárnap: nordic walking

V. Rendezvény és Esküvő Kiállítás Péter Szabó Szilviával és Vörös Jankával

Küszöbön az V. Rendezvény és Esküvő Kiállítás