in , ,

Öt fiatalt állítottak elő a rendőrök Szarvason

Szarvason, a Béke lakótelepről 2016. február 22-én 13 óra 30 perc körüli időben előállítottak a rendőrök a városi rendőrkapitányságra öt fiatalt, akik az egyik lépcsőházban hangoskodtak. A 14 és 22 év közötti szarvasi, illetve békésszentandrási fiúk a gyanú szerint bódult állapotban voltak, egyikük a tőle lefoglalt anyagról azt mondta, hogy herbálként ismeri. Az öt fiatal társaságában további két tizenéves is volt, akik a rendőri intézkedés közben rosszullétre, szédülésre panaszkodtak, ezért a rendőrök mentőt hívtak hozzájuk.

A Szarvasi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el és az előállított fiatalokat a rendőrök tanúként kihallgatták. Az eljárás során a rendőrség szakértőkkel vizsgálja, hogy a társaság tagjai fogyasztottak-e bármilyen tiltott tudatmódosító szert.

A rendőrség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok piaci jelenlétét visszaszorítsa, az egészségre rendkívül káros, sokszor nem várt hatást kiváltó szerek terjesztőit felderítse. Emellett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy ezeknek a gyakran teljesen bizonytalan eredetű és összetételű anyagoknak a fogyasztói életüket veszélyeztetik, amikor ilyen szereket használnak. A rendőrség a súlyos következmények elkerülése érdekében mindenkit arra kér, hogy tartózkodjon a kábítószerek, új pszichoaktív anyagok fogyasztásától!

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. február 23. 15:19

Vélemény, hozzászólás?

Kovács Brigitta

Győzelemmel kezdték a tavaszi idényt a kézis lányok

Rendőrkézen a nyaralóbetörések gyanúsítottjai