in , ,

Szép, napos időben repültek ki a vajdások

Két felhőtömb között a szombati ballagásokra csodálatos napsütésben kerülhetett sor tegnap, amikor Szarvason két iskolában, a Székelyben és a Vajdában is búcsúztak a diákok, hogy holnap számot adhassanak magyartudásukról. Egy hete minden szülő egyik szeme az időjárás-jelentéseken csüngött, és igyekezett mindig épp annak hinni, ami szombatra szép, de legalábbis esőmentes időt mondott. Az egyhetes nagy időjáráspara után – mint a témában érintett szülő – az idei nyertesnek az időkép.hu-t hirdetem ki.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium első olyan évfolyama kapta meg tegnap a kirepülési engedélyt, ami már evangélikusként is kezdte az iskolát. A vajdások új iskolájuktól való búcsúzás után az Evangélikus Újtemplomban került sor a családok körében eltöltött ünnepélyes búcsúztatóra.

– Legyen mindig hit bennetek, szeretet és reménység! S ha ezek meglesznek, akkor nagy bajotok nem lesz az életben, de egyet nagyon jegyezzetek meg! Az életetekben soha semmit nem fogtok ingyen kapni – mondta útravalóul az épp ötven éve érettségizett Babák Mihály a végzősöknek. – Legyetek mindig bölcsek, legyen mindig tervetek, és érjétek el mindig azt a kilincset, ami az ajtót kinyitja előttetek! S ha kell, akkor módosítsatok elképzeléseteken, és legyetek mindig céltudatosak, legyetek mindig sikeres emberek! A sikeres ember pedig boldog ember. Végezetül csak azt kívánom, hogy legyetek nagyon boldog emberek, mert ezért dolgoztak értetek szüleitek, tanáraitok, a gyülekezet és a város is!

A vajdások esküjét követően az iskola igazgatója szólt a végzősökhöz és segédkezett az ilyenkor szokásos díjak átadásában.

– Ha most visszatekintek, azt hiszem, elmondhatjuk, hogy igen színes, néha talán kissé zűrös évfolyam volt ez a most ballagó – emlékezett vissza Kitajkáné Szántai Mária igazgató Janurik Viktória, Csilik Attila és Pécsváradi Antal osztályaira, ezt a mondatot talán pont a B-seknek célozva.

Az idén a Vajda-díjat, amit kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeiért kaphat évente egy diák, Lestyán Sára 12.J osztályos tanuló kapta. Neki a díj tevőleges támogatója, Bődi János adta át megérdemelt jutalmát.

Az iskola másik rangos elismerését, a Benka-díjat, a több tárgyból kiemelkedő eredményt elért tanulók kaphatják meg. Ezt tegnap Strobbel Aletta (12.J) és Sebők Anett (12.J) vehette át az 1939-ben érettségizett öregdiáktól, Görgei Endrétől.

A Dr. Nádor Jenő-díjat kiemelkedő tanulmányi eredményéért Harmati Kinga, a Hantos-díjat (matematika) Sinka Balázs, a Melis-díjat (ének-zene) Olasz Imre, az Id. Oláh Miklós-díjat (sport) Podani Milán, a Művészeti díjat Ivanics Alexandra, a Nyelvvizsga díjat Kalivoda Péter kapta. Kiemelkedő tanulmányi vagy sporteredményükért, közösségi munkájukért Kovács Martin, Oborzil Dénes, Csík Dorottya, Gál Helga, Nemes Réka, Babák Botond, Nagy Evelin, Pertrovic Maja, Medvegy Rebeka, Pecznik Réka, Nagy Márta vehetett át jutalmat.

Vélemény, hozzászólás?

A Csipet Csapat hódította el a vándorkupát

Személygépkocsi és motorkerékpáros ütközött Békésszentandrás külterületén