in , ,

Hatalmasat mentett a Hunyadi

Készülőben Virág Imre (sárga-feketében) gólja
Készülőben Virág Imre (sárga-feketében) gólja

Az első félidő közepén nagy meglepetés érte a szentandrásiakat. Három percen belül két kontrából is gólt kaptak a sarkadi vendégektől a megyei II. osztály 27. fordulójában. A 23. percben Perlaki Zoltán, a 25-ben pedig Vámos Attila talált be Légrádi Attila kapujába. Botlásra nincs lehetőség, mert a lőkösháziak előtt mindössze egy ponttal áll a Hunyadi a tabella élén.

Talán a mentális teher miatt is történhetett az, hogy az egyébként kitűnő egyéni teljesítmények a mérkőzés első felében nem álltak össze csapatszinten. Mindenki a legjobbját nyújtotta, de az egész olyan volt, mintha egy csomó frissen igazolt játékos a szezon első meccsén kereste volna a többieket. A hirtelen bekapott két gól nem segített a csapatjáték megtalálásában. Mindenki még jobban odatette magát, ami a 37. percben ugyan eredményre vezetett, de a Hunyadi nem tudta a saját játékát játszani. Sajben Gábor kapott labdát a 11-es magasságában és kapura lőtt. A nem különösebben erősen megküldött labda kiperdült Petrás István kezéből, és gyakorlatilag átmászott a kapus oldalán és a hálóban kötött ki, amivel egy kicsit visszaadta a hazaiaknak reményt. Ezen a mérkőzésen – a góltól függetlenül – a legstabilabb szentandrási volt a csabacsűdi.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor Virág Imréhez került a labda. Három védő között megtartotta, és ellőtte Petrás kapus mellett. Ezzel egyenlített a Hunyadi, de nagyon kellett még egy gól a további két pontért. Ettől kezdve több helyzetet is kialakult. Az 53. percben Borgulya János lábában volt a vezető gól, de a megye kettő valószínűleg leggólerősebb védője ezúttal nem tudott a hálóba találni.

Az 54. percben Kasnyik Dávid megsérült. Várható volt, mert az idősebb nagytestű védők általában nem sokáig tolerálják, ha hülyére veszik őket a fiatalok, amit jeleztek is Dávidnak. Az egyik ilyen után le is kellett segíteni a fiatal támadót a pályáról. Helyére Lovas Attila állt be.

Egyébként ezen a mérkőzésen Kasnyik Dávid mellett a másik csabacsűdinek, Sonkoly Lajosnak jutott legtöbbször alkalma a gyep közelebbi vizsgálatára. Talán az öt perccel előbb történtek élénk emléke miatt, de az 59. percben Pécs Zoltán játékvezető zuhanyozni küldte Perlaki Zoltánt, aki tettestársával, Bende Balázzsal együtt törte Lujdzsit a fűbe.

Az 58. percben Öpi lépett meg a labdával és adta keresztbe a bal oldalon érkező Koppányi Péternek, aki nulla szögre sodródva nem tudta a hálóba továbbítani. Aztán a 70. percben újra eljátszottak valami hasonlót. Az akció Lós Istvántól indult. Pisti Öpinek passzolt, aki jól vette észre Koppányit, ő meg a rést a sarkadi pajzson. Koppányi ezzel a góljával beállította a 3–2-es végeredményt, ami újabb egy hétig feljogosítja a Hunyadit a tabella tetején való tartózkodásra.

Szombaton a 6. Kunágotára mennek a fiúk. A nagy rivális Lőkösháza pedig a 12. Újkígyósra látogat.

Békésszentandrási HMSE—Sarkadi KLE 3—2 (1—2)
Békésszentandrás, 200 néző. V.: Pécs.

Békésszentandrás: Légrádi — Sonkoly, Kovács N., Borgulya, Nagy I., Kasnyik (Lovas), Rácz A., Sajben, Lós, Virág (Dernovics), Koppányi. Edző: Varga László.

Sarkad: Petrás — Perlaki, Kiss B., Bende, Jánki, Rácz Zs. (Tóth L.), Deák, Sós M., Szabó Zs. (Csatári), Vámos, dr. Bányai T. (Farkas M.). Edző: Bali István.

Kiállítva: Perlaki (második sárga lap után) a 70. percben. Gólok.: Sajben a 36., Virág a 47., Koppányi a 67., ill. Perlaki a 23., Vámos a 25. percben. Jó: Kovács N., Sajben, Virág, Lós, ill. Petrás, Bende, Kiss B., Sós M.

Varga László: — A csapat megmutatta, hogy van tartása, mert egy jó Sarkad ellen null—kettőről fordított.

Bali István: — Elismerésem a hazai csapatnak.

Székely Értéktár – Békés megyei közreműködéssel

Savage, azaz Szrnka Árpi

Szrönciből DJ Savage