in , ,

Készülődés a Vízi Színházban

Május 19-ére dr. Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója találkozóra hívta a 2015-ös fesztivál társadalmi zsűrijének tagjait. Az üdvözlő szavak után közölte, ő lesz a színház és a zsűri munkájának koordinátora.

Az idén is lesznek a szakemberek által kijelölt fesztivál-előadások, éppen annyi, mint tavaly: 16. Egy társadalmi zsűri értékeli teljesítményüket, és a díjazottak a záró gálaműsor keretében komoly jutalomban részesülnek. A zsűri tagjai Babák Mihály polgármester, dr. Melis János jegyző, Paluskáné Újhelyi Judit aljegyző a városvezetés részéről, Galambos Edit színházbarát, Gombárné Bata Mária a Szarvasi Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke, dr. Kutas Ferenc, a Szarvasi Krónika felelős szerkesztője, Mihaleczné Kovács Mária ny. jegyző az ún. civil szférából.

Az idén fesztiváldarabokat a már „bejáratott” színházak mutatják be: a Békéscsabai Jókai, a Dunaújvárosi Bartók, az egri Gárdonyi, a kecskeméti Katona, a Zentai Magyar Kamaraszínház, az Újszínház, az ExpriDance, a Budaörsi Latinovits, az ExperiDance, a Turay Ida, a József Attila Színház és a szarvasi Cervinus Teátrum. Új színfoltot jelentenek a fesztiváldarabok között, a Soproni Petőfi, a Szabad Tér a Váci Dunakanyar és a Veszprémi Petőfi Színház előadásai. A felsorolásból is látszik, hogy színes lesz az idei felhozatal is.
A Vízi Színház nyitó előadása június 17-én lesz, 18-án kerül színre az első fesztiváldarab, a Shakespeare műve alapján készült táncmű Rómeó és Júlia címmel a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház – Bartók Táncszínház előadásában.

Kutas Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

A holocaust szarvasi áldozataira emlékeztek vasárnap

Közlekedésbiztonság felülnézetből