Connect with us

Csabacsűd

A rendőrség tanácsa: Regisztrálja kerékpárját!

Békés megyében is bemutatta a rendőrség a BikeSafe programot.
Új típusú bűnmegelőzési programot mutatott be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2016. június 17-én Gyulán. A „BikeSafe” elnevezésű adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja. A rendszert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvánnyal közösen fejlesztette ki és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával tették országossá.

A BikeSafe szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost.

Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget.

A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. A szolgáltatás működéséről Békésen, Békéscsabán, Gyulán, Mezőkovácsházán, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Orosházán a rendőrkapitányságokon is kérhető tájékoztatás.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. június 17. 13:11

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: police.hu Fotó: police.hu

Elektromos kerékpár és biciklis gyerek ütközött

Szarvas

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

A kabarét az élet írja

Vidám vasárnap

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect