in , , ,

A rendőrség tanácsa: Regisztrálja kerékpárját!

Békés megyében is bemutatta a rendőrség a BikeSafe programot.
Új típusú bűnmegelőzési programot mutatott be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2016. június 17-én Gyulán. A „BikeSafe” elnevezésű adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja. A rendszert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvánnyal közösen fejlesztette ki és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával tették országossá.

A BikeSafe szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost.

Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget.

A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. A szolgáltatás működéséről Békésen, Békéscsabán, Gyulán, Mezőkovácsházán, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Orosházán a rendőrkapitányságokon is kérhető tájékoztatás.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. június 17. 13:11

Vélemény, hozzászólás?

Kamaraszínházat alakítanak ki a Margócsy-teremből

Prológ: Szobor birtokbavétellel kezdődött a nyári színházi szezon