in , , ,

Rómeó és Júlia táncban elbeszélve

Június 18-án megkezdődött az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválja, amely első versenyprogramja táncszínházi produkció volt. A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját mutatta be a tánc nyelvére fordítva.

A keretjátékban egy takarítónő tánctermet takarít, közben énekel csodaszép hangon, akiről az előadás folyamán lekerül a köpeny, és több alkalommal csillogtatja meg énekhangját (Kelemen Angelika).

A zene Antonín Dvořák, Ludwig von Beethoven és az InFusion trió szerzeményeiből hangzott fel.

A táncosok Dvořák 9. e-moll „Az új világból” című szimfóniájára kezdtek el táncolni, és mutatták be Shakespeare szerelmeseinek sorsát. Nagyon látványosak voltak az egyes jelenek, a bál, a két család harca, a párbaj, de a szerelmesek találkozása is érdekes megoldás volt. Újszerű volt, hogy minden lány lehetett Júlia és minden fiú Rómeó. Nagyon dinamikus előadást láthattunk.

A táncosok: Dunaveczki Éva, Eller Gusztáv, Hahn Jusztina, Hernicz Albert, Jaklics Liliana, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Plesovszki Petra, Széchenyi Krisztián – mindannyian az előadás egyenrangú szereplői voltak.

A rendező-koreográfus Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész, aki Szarvason már ismert.

Dramaturg: Böhm György (Jászai-díjas), jelmez Fekete Mónika, díszlet Túri Erzsébet.

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

Vélemény, hozzászólás?

A zsűri legnagyobb elismerésében részesültek a csabacsűdi iskolások

Dr. Jenes Barnabás és dr. Gál Dénes Szalay Mihály szobra előtt

HAKI Napok: Az elődökről is megemlékeztek a tudományos tanácskozás szünetében