in , ,

Ezüstünnep a Szarvasi FC-nél

A Szarvasi FC ezüstérmes csapata
A Szarvasi FC ezüstérmes csapata

Ezüstünnepet ültek pénteken este a Szarvasi FC labdarúgói. A klub hagyományos évzáróján a felnőtt, az ifjúsági és a serdülő együttes játékosai is ezüstérmet vehettek át Szabados Ferenctől, az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága társadalmi elnökségének tagjától. A Korona Étteremben megtartott összejövetelen – idén először – díjazták az utánpótláscsapatok legjobb ifjú játékosait is.

Az est során a korosztályos edzők tartottak rövid beszámolót, kezdve a Körös FC néven szereplő U14-es és U15-ös együttesekkel, amiket létszámgondok miatt az elmúlt nyáron hoztak létre a Gyomaendrődi FC-vel társulva. Mint az Kondacs János szavaiból kiderült, minden tekintetben tanulóév volt tanítványai számára az NB II-es bajnokság, ahol jól iskolázott ellenfelekkel szemben kellett volna tisztesen helytállniuk. Több sikerélményben volt része a Pántya Sándor által irányított 14 évesekből álló alakulatnak, pedig télen három meghatározó játékos is távozott soraiból. Ősztől ez a generáció egyel magasabb korosztályban még jobb lehet, a 14 éveseknél pedig lényegesen nagyobb lesz a merítési lehetőség.

Kiri Mihály a tavaly nyáron megszervezett serdülő együttes edzője elégedetten konstatálta az Északi csoportban elért ezüstérmet, ami különösen annak fényében dicséretes, hogy mindössze 13 tagú kerettel érte el. A csapat jelentős hányada a következő évet már az ifiknél kezdi, ahonnan többen a felnőttekkel látnak munkához. Závoda Gábor, az U19-es gárdája ugyancsak kitett magáért ebben az évben. Az átszervezett megyei ifibajnokság kvalifikációs részét pontvesztés nélkül nyerte. Erre a tavaszi, immár I. osztályú folytatásban is sokáig volt esélye, legyőzte a későbbi bajnok Jaminát is, de a végén becsúszott két vereség, ami az aranyérembe került.

– Kezdetben csalódásként éltem meg a második helyet, néhányat aludva rá azonban átértékeltem a dolgot, most pedig már büszkeséggel tölt el. Különösen az öröm, hogy egyre több fiatal játékos kap lehetőséget a felnőtt csapatban és meg is állja ott a helyét – mondta el Závoda Gábor, aki Kiri Bence, Magyar Martin és Körösparti Kristóf után újabb öt játékost ad feljebb az új bajnokságra.

Az ifik mellett a felnőttek is kihozták a legtöbbet az évből – erről már Rétes Pál számolt be. A Méhkerékkel idén nem lehetett lépést tartani, viszont az őszi negyedik helyről úgy is sikerült előrelépni, hogy télen két stabil védőjét, Darida Norbertet és Filyó Tamást is elvesztette a gárda munkahelyi elfoglaltsága miatt. Őket fiatalokkal, illetve a hosszú sérülésből felépülő Kiszel Zoltánnal pótolták.

– Az őszi veretlenséget nem sikerült megtartanunk, mégis ahhoz hasonló kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a csapat tavasszal. Volt időszak, amikor a zsebünkben volt ez az ezüstérem, máskor elúszni látszott, végül azonban a riválisaink is hibáztak, így megtarthattuk magunknak, méghozzá meglehetősen erős ellenfelek előtt – hangsúlyozta rövid tájékoztatójában Rétes Pál, aki július 4-én immár az ötödik évét kezdi meg a felnőtt együttes élén.

Az est során díjazott fiatalok. U14-es együttes: Hanea Márkó, Farkas Erik. U15-ösök: Demeter Szebasztián, Kiri Bence. U16-osok: Gyurik Dániel, Uhljar Gergő.

Vélemény, hozzászólás?

Mezítláb az Erzsébet ligetben

Siker és vastaps Egernek