in , ,

Földesi: Röhej, ami ebben az országban zajlik

A negatív kritikák és a rossz hírek előtt egy – pártállástól függetlenül – mindenkit összekovácsoló témával indította szokásos sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán. Az MSZP helyi elnöke nem tudott szó nélkül elmenni a magyar csapat EB szereplése mellett, amivel elérték, hogy több évtized után újra együtt dobbant a magyar szív. Köszöntet mondott a játékosoknak azért az élményért, amivel megörvendeztették az országot, és rávilágítottak, hogy jó magyarnak lenni.

A közelmúlt egyéb történései már kevesebb örömre adnak okot – folytatta. Az Angliában lezajlott népszavazásról szólva hangsúlyozta, sokan már a kihirdetés napján rájöttek, hogy beláthatatlan következményei lennének az EU-ból való kilépésnek. Ezzel magyarázza azt is, hogy alig néhány nap leforgása alatt 3 millió aláírás gyűlt össze egy új referendum kiírására. A magyar miniszterelnök reakcióját pávatánca egyik újabb ékes bizonyítékaként értékelte, hiszen eddig Orbán Viktor 7 napból 6 nap szidta az EU-t, ellenben most a magyar adófizetők pénzéből, az egység érdekében, maradásra szólította fel az angolokat.

– Lehet ezzel játszani, de egyszer majd besokall az EU kemény magja, és azt mondja: nem kellettek ti, magyarok, döntsétek már el, hogy akartok-e a tagja lenni vagy sem. Ötven évig ez az ország oda vágyott, a fejlett Nyugathoz, most amikor ott vagyunk, a mini diktátorunk ki akar bennünket vezetni onnan. Azért feszíti ezeket a kereteket, mert az EU féket jelent számára az eszeveszett, kétharmados politikájában – adott hangot kendőzetlenül véleményének.

Rámutatott, az elmúlt hét évben 1-1 milliárd Eurót fizettünk be a kohéziós alapba nemzeti hozzájárulásként, és a háromszorosát kaptuk vissza, ami a GDP 3%-a. Mindemellett a beruházások 95 %-a EU-s forrásból valósult meg.

Sajnálatát fejezte ki a Kész Zoltán által indítványozott népszavazási kezdeményezés miatt, amely 190 ezer aláírással ért véget. Véleménye szerint az arrogáns hatalom a jövőben „tesz majd erre a 190 ezer emberre”, és nem ír ki népszavazást.

Czesznak János, Békés megye 2-es sz. választókörzetének elnöke részletesen ismertette a június 25-i tisztújító kongresszus eredményeit, amelyen több dokumentumot is elfogadtak. Ezek érintették az egészségügy és a munkahelyteremtés kérdését, Botka István EP-i képviselő 8 pontból álló javaslatát és az állami földek eladását is. Ez utóbbival kapcsolatosan – mindegy 235 ezer aláírás összegyűjtésének köszönhetően – népszavazásra kerül sor.

A legjelentősebb személyi változás, hogy Tóbiás Józsefet elnöki pozíciójában Molnár Gyula váltotta. Az elnökhelyettesi feladatokat továbbra is Gőgös Zoltán látja el, az alelnökök pedig Nemény András, Gúr Nándor és Ujhelyi István lettek. A választmányi elnöki posztért ketten szálltak ringbe: Botka László és Hiller István közül az utóbbi került ki győztesen.

– A népszavazás kapcsán szeretnék köszönetet mondani azoknak, aki részt vettek az aláírásgyűjtésben, mert a helyi aktivisták nélkül ez nem lett volna ilyen sikeres. Ebben a választókörzetben 2317 aláírást gyűjtöttünk, 257 ívvel, és a szarvasiak voltak az egyik legaktívabbak – zárta gondolatait.

Földesi Zoltán hozzáfűzte, a váltó hangulatot az indukálta, hogy a szocialisták elégedetlenek voltak az elmúlt két év eredményeivel. Ezzel együtt az, hogy 4 jelölt közül választottak, azt jelenti, hogy a Fidesszel ellentétben náluk nincsenek bebetonozott posztok. A legfontosabb cél egy olyan társadalompolitikai program kidolgozása, amely a legkilátástalanabb rétegnek is utat mutat.

A várospolitikát illetően utalt a legutóbbi képviselő-testületi ülésre, ahol összesen 44 ügyet tárgyaltak. A nagyságrend azonban meggyőződése szerint csak az önkormányzatiság látszatát kelti, mert a napirendi pontok nagy része nem volt fajsúlyos.

Rosszallását fejezte ki néhány – meg nem nevezett – intézménnyel kapcsolatban, akik a kért beiskolázási adatokat nem teljesítették időben a testület felé.

A kivitelezőket érintve utalt a Békés Drén Kft.-re, ill. a Mészáros és Mészáros Kft.-ra, akik „elfoglalták fél Békés megyét.” Ők kivitelezték a csapadékvíz elvezetést pl. Zöldpázsiton, ami miatt már számos lakossági bejelentés érkezett.

– Röhej, ami ebben az országban zajlik, és közben 4 millió ember létválságban van. A mostani nyugdíjas még hagyján, nekik 0,9%-kal szúrják ki a szemüket, akik pedig közmunkából lesznek nyugdíjasok, majd választhatnak, hogy a gyógyszerüket váltják ki, vagy a villanyt kapcsolják fel – summázta véleményét.

Zárásként jó pihenést kívánt mindenkinek a nyárra, bízva abban, hogy sokan kihasználják a Zenepavilon és a Vízi Színház kínálta kulturális programokat.

Vélemény, hozzászólás?

Határtalanul Erdélyben a trefortosok

Liszi Melinda

Dalok a múltból