in , ,

Minikiállítás az I. Szarvasi Ruzicskay Művésztelep alkotásaiból

Bereznai Péter ötletére és szervezése mellett július első hetében alkotótábort rendeztek I. Szarvasi Ruzicskay Művésztelep néven a Ruzicskay Alkotóházban. Csütörtökön egy napra kinyitották munkaterüket az érdeklődők számára az alkotók, Balikó András, Bácskai Bertalan, Bereznai Péter, Csáki Róbert, Felházi Ágnes, Lestyan-Goda János, Papp Zoltán és Szuhaj György, hogy mindenki bepillanthatott az alkotás folyamatába, meg lehessen ismerkedni velük. A pénteki kiállítást is azért állították össze, hogy mindenki láthassa, hová jutottak el egy szűk hét alatt.

Szuhaj György a kiállítás megnyitóján köszöntötte a támogatókat és a látogatókat, akik mint mondta, jelenlétükkel kifejezik azt, hogy a városban szükség van a képzőművészetre, ugyanolyan módon, ahogy megteremtődött a városban a zenével, a színházművészettel való találkozás lehetősége, ugyanúgy meglesz most már annak a lehetősége is, hogy a mai, élő képzőművészettel lehessen találkozni”.

– Felszentelt, tiszta templommá kell magasztalni a megnyitóra a kiállítást – jelentette ki, – tere, ideje, csendje legyen a közönséghez méltó, teremtsen olyan világot, ahol mindenki tud elcsendesülni, és közeledési lehetőséget találni az alkotások felé. Ebben a térben, ahol most állunk, ilyen hangulat van. Letisztult minden, és talán egy templomi méltóságú közegben fogunk találkozni az elmúlt időszak alkotásaival.

– Ha az ember kapott valamit, akkor illik elszámolni hogyan is élt ezzel a lehetőséggel – mondta Szuhaj György a minitárlaton. – Nem sok minden kell az alkotó embernek az alkotáshoz. Legyen szállás, étkezés és alapanyag. Legyen olyan emberi közössé, csend, nyugalom és harmónia, ahol a szépség, a dráma, a harmónia és a logika közreműködhet az alkotói folyamatban.

Ezt a lehetőséget kapták itt meg, és az alkotók, ami mindannyiuk nevében köszönt.

Július 23-án, szombaton újabb kiállítás nyílik. Ezúttal a Tessedik Sámuel Múzeumban, ezúttal szarvasi alkotók munkáiból. A témája a “Kéz” lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Babák Mihály és dr. Melis János

Rendkívüli testületi: több kisebb fejlesztés előtt a város

Ablak a világra